Следва

Фотографът, който запечатва душите на хората в снимки

Четиво в четвъртък: "Голямата ваканция"

Ваканцията за всички деца означава едно ...

Books преди 7 години

Ваканцията за всички деца означава едно: почивка, радост, забавление и големи дози безгрижие. Те я чакат с нетърпението, с което ние, възрастните, чакаме дълго и далечно пътешествие в екзотична страна. Това е причината, поради която не искат и да чуят за учене през август, а и ние самите трудно намираме мотивация да ги натоварваме през летните месеци. И все пак лятото е прекалено дълъг период и повечето от нещата, научени през учебната година, избледняват или, още по-лошо, напълно изчезват. И така, след много безгрижни дни идва следващата учебна година и детето се връща на училище, за да установи колко много неща е забравило. Стресирано и притеснено, то бърза да си припомни материала, а вие, като родител, се тревожите дали ще навакса.

„Голямата ваканция“ на издателство „Рива“ е създадена, за да улесни всички - и деца, и родители. Написани по възможно най-веселия и приятен начин, книгите от поредицата целят да съхранят наученото през годината под формата на игра и забавления, които увличат както малките, така и възрастните. „Голямата ваканция“ е помагало, което включва най-важното от всички предмети, изучавани през годината - български език и литература, математика, човекът и природата, човекът и обществото и др. Във всяка една от книгите, предназначени за децата, завършили от 1. до 4. клас, можете да откриете прекрасни текстове, полезни задачи и въпроси, обобщаващи по лек и приятен начин матерала от изминалата учебна година.



Илюстрирана прекрасно, всяка от книгите помагала ви спестява усилията да търсите сборници със задачи и тестове по всеки отделен предмет и събира всичко, изучено през годината между две корици. Текстовете по български език се редуват със задачи по математика, игри и загадки - подбрани и представени под формата на семейно забавление. Вие, като родител, можете да изберете да се включите в играта, наречена „Голямата ваканция“ и на свой ред да си припомните по забавен начин прекрасни откъси от класически детски произведения, да проверите знанията на детето си и да обсъдите с него въпроси за природата, обществото и културата на България.

С други думи - ваканцията е за почивка, забавления и радост. Всичко това ще намерите на страниците на всяка една "Голяма ваканция", а детето ви неусетно, като на шега, ще премине през учебния материал и ще започне годината спокойно, като запази прексрасни спомени от едно безгрижно лято.

More Books