Следва

100 топ продукта от Klorane! Косата ти. Поглези я

Меню за принцеси. В кухнята (и чинията) на лейди Даяна

Само в приказките принцесите се хранят с роса и звезден прашец, а в реалния живот на тях, както и на нас, им се налага всекидневно да решават какво да ядат,..

Food преди 8 години

Само в приказките принцесите се хранят с роса и звезден прашец, а в реалния живот на тях, както и на нас, им се налага всекидневно да решават какво да ядат, как да отслабнат, или поне да не напълнеят, при това да са здрави, бодри и щастливи.
Шеф готвачът Дарън Макгрейди, който десетилетия се грижи за кралската кухня, разказа как с тази задача се е справяла принцеса Даяна.

Според Дарън Даяна била истински шокохолик, тя направо обожавала шоколадовия мус: „Не можеше да си го позволи често, защото най-много се страхуваше от въглехидратите. И от червеното месо. Затова ми казваше: „Вие се погрижете за мазнините, а за въглехидратите ще се погрижа аз в тренажорната зала.“

Активното спортно натоварване дават на Даяна право на малки кулинарни прегрешения: нейната слабост е филията, намазана с масло. Тя обича да се върти в кухнята, когато Дарън приготвя десерта, за да изяде всичките стафиди: „Даяна обожаваше пълнени чушки, но месо си позволяваше да похапне, единствено когато идваха гости – споделя Макгрейди - например когато на масата с нея сядаше Клинт Истууд. Веднъж той пожела да яде печено агне. В подобни случаи Даяна правеше компания на госта си.“

През останалото време обаче в чинията й най-често се среща картоф с яйчен белтък, чушки и пилешко месо. А диетата й по никакъв начин не влияе на това, което ядат синовете й. Те обожават сладкиши и не минава и ден, без да си похапнат доволно от захарните изделия.

Момчетата най-много обичат бананов пай, пица, пълнени с моцарела картофи и рибни пръчици. Даяна пък сядала на масата със синовете си, давайки си вид, че яде същото, което ядат и те. „Така ги лъжехме“ - разкрива малката си тайна шеф готвачът на кралското семейство.
Но докато в техните чинии сервират печено пиле и пържен картоф, Даяна яде варено пилешко месо, твърдейки, че просто е махнала нелюбимата пилешка кожичка, и варен картоф.

За почуда на готвача Даяна не ползва услугите на кралски дегустатор, който може да я предпази, ако някой реши да я отрови: „Правехме по 150 салати и тя избираше една от тях. Така всяка една трябваше да е съвършена. Но Даяна винаги правеше перфектния избор.“

More Food

Scandi рецепта: глобално обожаваните шведски кюфтенца

Food преди 3 седмици

Усещаме как идните седмици са последното време, в което имаме ентусиазъм за предимно-месни манджи (преди да дойдат жегите и аз-съм-само-на-салата), затова приготвяме БЛВ (бързо, лесно, вкусно) класическите мини скандинавски кюфтенца! 

Какво представлява пескетарианската диета и здравословна ли е тя?

Food преди 3 месеца

Всички сме запознати с растителното хранене, но не всички можем да се премахнем толкова много храни от живота си. Или може би искате да сте вегетарианец или веган, но просто наистина обичате суши. Така или иначе, пескетарианският начин на живот може да отговаря на вашите предпочитания.