Следва

Най-готиният татко 2! Участвайте в конкурса, ако се гордеете с него! Печелим всички!

Здравословни шоколадови барове

Здравословни шоколадови барове

Food преди 7 години

В последно време все по-често виждаме веган опции на много от познатите ни ястия и затова днес решихме да ви предложим един здравословен, лек и много вкусен десерт.


Независимо дали сте веган, имате нетолерантност към глутен и мляко или пък просто искате да похапнете нещо сладко, без да се чувствате виновни след това тези шоколадови барове са идеалната рецепта, която да изпробвате у дома.

Продуктите:1 чаша фурми, без костилка
1/4 чаша мед, кленов сироп или агаве
1/4 чаша бадемово масло (ако е обезсолено, добавете щипка морска сол)
3/4 чаша сурови ядки (орехи, пекан или бадеми)
1 1/2 чаши овесени ядки
1/4 чаша шоколадови пръчици (по възможност от черен шоколад)

Техниката:

Запечете овесените ядки в загряна фурна на 180 градуса за 15 минути. Поставете фурмите в блендер или кухненски робот докато станат на топка. Прехвърлете я в голяма купа и смесете с останалите сухи съставки. Разбъркайте всичко с дървена лъжица, нормално е да има малки бучици.
Затоплете меда и бадемово масло в малка и ги изсипете в купата.Поставете сместа в плитка тава, покрийте я отвсякъде с готварска хартия или фолио и оформете квадрат с дебелина около 2 см. Така покрита, оставете сместа във фризера за 15 минути. Извадете и нарежете на 10 еднакви парченца. Съхранявайте ги в херметически затворена кутия или в хладилника, за по-дълго.


 

More Food

Taste Sofia: Electro Camel

Food преди 3 дни

Taste Sofia - една поредица за фини бохемски удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и живее като част от света. С неговото безкрайно разнообразие, фантастични възможности и усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

FODMAP: подробно ръководство за начинаещи

Food преди 3 месеца

В пряк превод абревиатурата FODMAP означава ферментируеми олигозахариди, дизахариди, монозахариди и полиоли. В разговорната реч съкращението идва да опише вид въглехидрат, който може да устои на храносмилателните сокове. За хората със стомашни проблеми би било изключително полезно ако намалят FOODMAP в диетата си