Следва

Красиви умове: съБуждаме се с Любен & Деня на народните будители

Сочно пилешко изкушение, обвито в хрупкав бекон

Сочно пилешко изкушение, обвито в хрупкав бекон

Food преди 7 години

Кой не обича пилешко месо? А кой не обича бекон? Признайте си! Колкото и да е лоша славата му, всеки обича сочния и хрупкав вкус на бекона!
Крема сиренето в рецептата добавя нежна, кремава текстура, а беконът прави ястието сочно и едновременно с това хрупкаво и много, много апетитно! Опитайте, няма да съжалявате. А и се приготвя лесно. 

Ето кои са продуктите:
800 гр. пилешко филе без кожа
200 гр. крема сирене
1 с.л. нарязан на ситно див лук
12 тънки резена бекон (по 3 на парче пилешко месо)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 190°. В голям тиган изпечете бекона - трябва да е полу-готов, но не препечен. Извадете го върху домакинска хартия, докато приготвяте другите продукти. В малка купа смесете крема сиренето с дивия лук и ги оставете настрана.

Ако месото е много дебело, разрежете го внимателно на две, покрийте го с фолио за свежо съхранение и го начукайте леко с чук. Сложете една супена лъжица от крема сиренето по средата на всяко филе и размажете, като не слагате по краищата на месото. Започвайки от най-тънкия край, навийте всяко парче месо на руло и ги увийте в бекон. Уверете се, че са здраво увити и ако е необходимо, ползвайте клечки за зъби, които да държат рулата стегнати по време на печене. Поставете ги в тава и печете в загрята фурна за около 30 минути. Накрая включете грила за 5 минути, за да се запече беконът до златисто. По желание при сервиране поръсете с още нарязан див лук.

More Food