Следва

Световноизвестният Идан Рахел за първи път с концерт у нас

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 22 до 28 август

Ще ни върви по вода... Седмицата започна с класическа лятна буря и нашите топ културни предложения за наистина страхотен август. 

Events преди 7 години

Ще ни върви по вода... Седмицата започна с класическа лятна буря и донесе тези топ културни предложения за наистина страхотен август. Къде, какво, защо и кога, в стъпки (без чадър)...

Модата:


Закъде сме без малко модни новини. И след като вече бе разкрита още една look book визия от предстоящата дизайнерска колаборация Kenzo x H&M, нямаме търпение да я видим не само в магазина, но и на закачалката в гардероба, чакайки ни я да облечем с кеф!

Сериалът

В поредицата "Български ТВ сериал" БНТ Свят започва излъчването на популярни български телевизионни серийни филми. „Капитан Петко войвода“ е първият от поредицата серийни филми, като последният му епизод ще се излъчи на 23 август /вторник/ от 14:00 часа. След него - на 24 август, /сряда/ започва излъчването на друг сериал от българската филмова класика – „Бащата на яйцето“. Филмът е заснет по едноименния роман на поета Борис Христов. Продукцията е реализирана със съдействието на Алжирската телевизия.

Режисьор на филма е Анри Кулев, а автор на оригиналната музика - Любомир Денев. Ролите изпълняват незабравимите Наум Шопов, Георги Русев, Константин Коцев, Димитър Буйнозов.

Телевизията

Не пропускайте да гледате и един от най-добрите ветеринари в света в поредицата „Супер-ветеринар“, който ще се излъчва всеки четвъртък от 25 август до 5 януари, от 21:00 ч.Viasat Nature.

„Супер-ветеринар“ среща зрителите с Ноел Фицпатрик и неговата ултрамодерната ветеринарна клиника. Сред пациентите му са кученцето померан Гучи, което е със счупена лапа, пуделът Даймънд, който се нуждае от смяна на бедрото, а стопанин на голдън ретривър пътува продължение на седем часа, за да получи специализирана помощ. Нито един домашен любимец не е оставен без внимание и никое лечение не е твърде необичайно за Фицпатрик и неговия екип. Бионичните лапи и протезните крайници са част от ежедневието за отдадения на работата си персонал в най-добрата клиника за домашни любимци.

Премиерата

На 26 август bTV Studios ще представи премиерно на българските киномани екшън-тилърът „Аутобан” (Collide). Негов режисьор е Еран Крийви, а в ролите ще влязат Николас Холт, Фелисити Джоунс, Бен Кингсли, Антъни Хопкинс и др.

Осъзнавайки, че няма избор, Кейси Стийн (Никълъс Холт) се обръща за помощ към бившия си шеф и пласьор на наркотици Герън (Бен Кингсли), за да набави необходимите 200 хиляди долара за животоспасяваща бъбречна трансплантация за дългогодишната си приятелка Джулиет (Фелисити Джоунс).

След като привидно добре планиран от двамата стари познайници обир се обърква ужасно, Кейси неочаквано се превръща в мишена на преследване от безмилостна банда, оглавявана от мафиотския бос Хейгън (Антъни Хопкинс). Стийн се оказва в притежание на ценен товар, принадлежащ на Хейгън, който е готов на всичко, за да си го върне. Това принуждава Кейси да се впусне в заредено с адреналин преследване с автомобили по германските магистрали, като единствената му цел е да спаси любовта на живота си, преди да е станало твърде късно...

Grill Фестивалът

Лидл предизвиква всички фенове на грила в Турнир по спортен грил. За втора поредна година Лидл събира не само грил майстори, но цялата грил компания на Турнир по спортен грил в рамките на Lidl Grill Fest. Събитието ще се проведе на 27 август, 16 ч, Южен парк 2, София. Шест отбора, подбрани предварително, ще демонстрират на живо уменията си по гриловане на месо, подготовка на салата и разливане на бира. За всички гости компанията е предвидила много игри, забавления и музика.

Във второто издание на Турнир по спортен грил състезателите ще мерят сили в няколко категории - гриловане на месо, подготовка на салата, разливане на бира и парти обстановка. Експертните умения на състезателите ще се оценяват от жури в състав Иван Манчев, Таньо Шишков, Явор Янакиев - 100 kila и кулинарен блогър.

За доброто настроение на гостите ще се грижат водещите Мария Силвестър и Александър Сано. Организаторите предвиждат и музикална програма. Любимците на родната публика Stereo MC's ще зарадват гостите на Lidl Grill Fest с изпълнения на живо.

Почитателите на грила могат да се запишат за участие в турнира на www.grillmaistor.bg.

Stereo MC's

Градският фест

Тази седмица ще кажем "чао" на един от любимите ни градски фестове - "София Диша". В последната седмица на август културното събитие ще бъде разположено на бул. "Александър Стамболийски".
За повече инфо тук.

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.