Следва

“Georgia & Grumpy – Not impressed by Wonderland“: Календарът на Opel за 2017 година е тук

Свинско бонфиле, глазирано с чесън и балсамов оцет

Свинско бонфиле, глазирано с чесън и балсамов оцет

Food преди 7 години

Специално за привържениците на месото предлагаме лесна рецепта с малко на брой съставки. Приготвя се за около 20-25 минути на грил… но нищо, че вече времето не позволява да си направим барбекю, може да се приготви и на обикновен грил-тиган. Стига да поискате!

Много сочно, вкусно и ароматно...

Кои са продуктите?
8 скилидки чесън, настъргани на ситно или намачкани в хаванче
3 с.л. балсамов оцет
3 ч.л. сол
2 ч.л. прясно настърган черен пипер
3 с.л. зехтин
2 броя свиснко бонфиле, по около 400гр. всяко

Как се приготвя?
Смесете оцета с наситнения чесън, солта, черния пипер и зехтина в една купичка. Намажете месото с получената смес и оставете да се маринова за един час, а най-добре до 12 часа.

Загрейте грила до средно висока температура. Поставете месото да се изпече от всички страни, като го въртите през няколко минути. След като се изпече, оставете да почине за 5 минути, преди да го нарежете и сервирате.

Тази рецепта може да се приготви и във фурната като в началото поставете месото на най-горния рафт, след което го свалете на по-долен рафт и го запечете за около 20 минути на 200°.

Сервира се с салата или друга гарнитура по желание.

More from View Sofia

Три дни преди абдикацията: най-стилните моменти на датската кралица Маргрете II

Celebrities преди 3 месеца

83-годишната кралица Маргрете II стана най-дълго управлявалият жив монарх в Европа през 2022 г. след смъртта на нейната трета братовчедка, кралица Елизабет II. Сега, в светлината на новината за нейната абдикация от трона, връщаме поглед назад към някои от най-стилните моменти по време на 52-годишното й управление.

More Food