Възможно ли е най-прекрасният момент от живота на една жена – раждането на нейното дете и последвалите грижи за него, да доведат до сериозни проблеми в костно - мускулната система и до влошаването на един вече открит проблем? Оказва се, че това е не толкова рядка ситуация, само че всяка млада майка е склонна да пренебрегне собственото си състояние в името на вниманието към детето.

Историята на Нели Зафирова, на 33 години, показва и обратната страна – как откривайки проблемът навреме и предприемайки действия, за да го отстрани, една майка е още по-полезна за себе си и своето малко съкровище.
Преди година и половина родих. В следствие на самото раждане и последвалите грижи за детето започнах да усещам болки ниско в кръста, в лумбалната област, които с течение на времето се усилваха“, споделя самата Нели. Диагностицирана със сколиоза още преди години, в онзи момент лекарите й казали, че изменението в стойката й не е притеснително, но на този етап то вече рефлектира върху общото й състояние и младата жена започва да търси лечение.

Разбирайки от свои близки за хиропрактичните способи на лечение, Нели се обръща към Американската клиника за гръбначни заболявания и нейните специалисти с много големи надежди. Тук вече измененията в костно-мускулната система, предизвикани от сколиозата, са прецизно измерени – 18 градуса; установява се, че тя е довела и до появата на дискова херния, а като добавка лекарите откриват проблеми и във врата й.

Нели не губи време, а веднага започва курс на лечение – в Американската клиника за гръбначни заболявания той е индивидуален за всеки един пациент. От самото начало тя е убедена, че всичко, което направи, ще й помогне. При нея процедурите продължават два месеца и половина, а тя самата споделя, че още след 4-ата такава ежедневните болки във врата й значително намаляват, а след 5-6-тото посещение при специалистите по хиропрактика напълно изчезват. Освен процедурите в Клиниката, лекарите изготвят за нея и рехабилитационен комплекс, който тя прилага сама у дома: „Сигурна съм, че упражненията вкъщи са 50% от лечението. Ясно е, че няма как проблеми, които са наслагвани с години, да се оправят напълно за два месеца или 25 процедури. Затова правя тези упражнения, отделям време, защото знам, че така ще се оправя. Важно е да се вземат мерки навреме, аз го направих“.Важно е и човек да наблюдава сам себе си, да си дава сметка, че в превенцията срещу проблемите на опорно-двигателния апарат наистина се крие по-голямата част от решението. Както самата Нели споделя: „Хиропрактиката, всъщност е комплекс от много неща, но най-вече упражнения. Аз никога не съм правила упражнения и със сигурност при мен това е фактор номер едно за всички проблеми, които имам. Защото липсата на движение и упражнения допринасят за появата на такива състояния“.


Американска Клиника за гръбначни заболявания се намира на адрес:

бул. Джеймс Баучер № 76-А
София, България 1407
Тел.: +359 2 492 5958

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

14-08-2017

Въпрос:

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща?

Отговор:

Дори за пристрастен към грижата за кожата човек, изборът на козметика е бойно поле. Буквално стотици са  продуктите, от които да избираме, като всички обещават съвършената кожа... Прочети...

Item of the day

Глътка свежест...

Виж още
Глътка свежест

Жълт бутон

Уейн Рууни ще става татко за ЧЕТВЪРТИ път

Уейн Рууни ще става татко за ЧЕТВЪРТИ път

Виж още