Следва

Ретро и секси - Прическите от 20-те и 30-те

Звезднa красота. И ти я можеш

Певиците и актрисите винаги изглеждат така сякаш току-що са слезли от обложката на модно списание. Тук ще...l

Body преди 14 години

Певиците и актрисите винаги изглеждат така сякаш току-що са слезли от обложката на модно списание. Тук ще разкрием някои от тайните им за красота. На пръв поглед те са много прости, но пък имат страхотен ефект.
Ето ги:

Неостаряващата кралица на фитнеса Джейн Фонда смята, че дължи своята привлекателност не на заниманията си с аеробика, а на подхранваща маска: 1 супена лъжица смлени покълнали семена се смесва със същото количество вода и 1 жълтък. Пасира се до получаване на еднородна маса и се нанася на лицето за 20 мин., а след това се измива с хладка вода.

Коко (Габриел Шанел), благодарение на своите творения – малката черна рокля и парфюмът Chanel №5, става легенда още приживе. Тя била уверена, че нищо не краси жената така, както здравият осем часов сън. При това трябва да си легнеш колкото се може по-рано и да не се успиваш до твърде късно. Тогава през целия ден ще изглеждаш прекрасно.

Италианската актриса София Лорен се придържа към три основни правила за да запази красотата си:



1. Да се изпиват на ден не по-малко от 7 чаши вода, за да се поддържа еластичността на кожата.
2. Ежедневно да се правят контрастни ванички за лицето с топла и студена вода – това отлично тонизира съдовете.
3. За придаване на гладкост и еластичност на кожата към водата във ваната да се прибавят листа от мента.

За да поддържа формата си, на френската кинодива Катрин Деньов й помагат витамини и микроелементи, които актрисата взима редовно. Но според Катрин, най-големият подарък за външността си е направила, когато се е отказала от цигарите.



Според фаталната австралийска красавица Никол Кидмън тайната за неувяхващата й красота е 10 часа сън всеки ден, шоколад и......стрес.



Емблематичната коса на Синди Крауфорд е постоянен повод за завист от тези, които природата не е надарила с толкова разкошни букли. Топ моделът се грижи нежно за това свое богатство – ежедневно си прави масаж на главата и разресва косата си само с гребени със закръглени зъбчета, а за прическите си използва главно фуркети.

Прощавай целулит! Рецепта на Сидни Крауфорд.

Кожа ”кора от портокал” е следствие на проблеми с обмяната на веществата. Така че ако искаш да се избавиш от целулита, на първо място си направи твое меню. Най-добре е ако се посъветваш с лекар диетолог.

Следващата крачка е да почистиш епидермиса от мъртвите клетки, да засилиш кръвообращението, да отвориш порите и да им помогнеш да се освободят от токсините. Това може да постигнеш с помощта на масаж и специална скраб. Нужно е да се отделят и мазнините, намиращи се под кожата. За тази цел може да използваш ароматни масла, които да втриваш в кожата. Те разтварят мазнините, които не желаят да напуснат тялото самостоятелно. Много ефикасно действат следните процедури – сауна, след това интензивен масаж с аромомасла. Помага и следната маска – пакет извара с лъжичка зехтин и един разбит белтък. С получената смес се налагат проблемните зони за 20 минути, а след това се измива.

More Body