Следва

Разпятие в розово: За новогодишните равносметки, обещания и прочие...

Пилешки бутчета със зеленчуци и горчичено-естрагонов сос

Пилешки бутчета със зеленчуци и горчичено-естрагонов сос

Food преди 7 години

Продуктите:
8 бр. пилешки бутчета
2 с.л. зехтин
2 ч.л. сол
1 и 1/4 черен пипер
500 гр. малки сладки картофи
400 гр. моркови
1 глава червен лук
1 лимон
3 скилидки чесън
2/4 ч.ч. сухо бяло вино
1/2 ч.ч. сметана за готвене
1 с.л. брашно
1 с.л. диджонска горчица
1 и 1/2 с.л. пресен естрагон

Техниката:
Загрейте предварително фурната на 230°. Смесете 1 с.л. от солта, 3/4 ч.л. от черния пипер и 1 с.л. от зехтина с нарязаните на едро картофи, морковите, лука, нарязания лимон и чесъна и разбъркайте добре.

С останалия зехтин, сол и пипер намажете пилешките бутчета и ги подредете върху зеленчуците в тавичка. Полейте с бялото вино и печете в загрята фурна около 45 - 50 минути или докато пилето придобие златист цвят.

Извадете пилето от тавата и смесете в купичка сметаната, брашното, горчицата и естрагона и разбъркайте, докато се смесят напълно. Излейте получения сос върху зеленчуците и сложете отново във фурната за 5 - 8 минути, като разбъркате веднъж.

Сервирайте пилето със зеленчуците и соса и поръсете с още пресен естрагон по желание.

More from View Sofia

Човек е това, което яде! Шеф Тодоров и някои сладки и солени тайни за ценители

Celebrities преди 1 година

Открихме шеф Владимир Тодоров покрай приказно лесните и вкусни рецепти, които поднася редовно, с настроение, майсторлък и отношение на сайта на Kaufland България. Да е шеф-готвач на Владимир му отива много - сладък е като шоколад, безумно вещ е в изкуството на кулинарията, не претендира, че само гурмето става за ядене. Напротив, колкото по-родна и сезоннна, прясно приготвена и проста е една храна, толкова по-доволни оставаме хапващите я. 

Taste Sofia: La Bottega, италианското сърце на София

Food преди 2 години

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ... 

More Food