Не те лъжем! Пуканките всъщност са ПОЛЕЗНИ!

Почти няма шанс в който "супервкусно" и "суперздравословно" да се озовават в едно и също изречение, нали?

Почти няма шанс в който "супервкусно" и "суперздравословно" да се озовават в едно и също изречение, нали? Ние обаче имаме изненада! Открихме храна, която е колкото апетитна, толкова и здравословна!

Ta-Daaaaa! Полезна алтернатива на джънк фууда всъщност са... ПУКАНКИТЕ!

Оказва се, че ако приготвим тези малки зрънца без допълнителни мазнини, те се превръщат в източник на фибри, антиоксиданти и витамин Е, благодарение на което спомагат за по-добро тяло, настроение и тен.

Ето и защо всъщност са толкова полезни:

Пуканките са източник на енергия
Поръсени с хранителна мая, богата на В12, пуканките правят косата и ноктите ни по-здрави, а на вкус са сякаш все овкусени с кашкавал, което е перфектната комбинация между вкусно и полезно. За онези, които ги предпочитат сладки, експертите препоръчват малко кокосов нектар, който се бори с умората. И в двата случая имаме чувството, че хапваме джънк фууд, а всъщност ядем здравословна, богата на фибри храна.

Ускоряват метаболизма

Коментари: 1

L
llumpy (2017/02/15 / 10:32)
Да бе. Вие сами сте си се подвели най-много. Кое по-точно е полезно в пуканките? Хидрогенираните манзини ли? Днес всички пуканки са с хидрогенирани мазнини, които предизвикват акне (не само по лицето), лош дъх и замърсяват организма. Чудите се откъде имате онези гнусни ситни пъпчици? Еми, чудете се още. Отделно царевицата предизвиква образуване на газове в стомаха и червата и.. абеее, не са оферта пуканките. Може би само ако си купиш царевица за пукане от някое селце, където хората продават домашни продукти. Даже и там не е гаранция, че няма да е генномодифицирана царевица, понеже тя е евтина. Но поне можеш да си я изпукаш сам вкъщи, стига да можеш. И да знаеш, че няма от тези хидрогенирани гадости. But anyway, still can't see what's healthy in popcorn.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.