Следва

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Главните модни тенденции Пролет/Лято 2017-та: Athleisure

Макар и мнозина да очакват с нетърпение заминаването на спортната естетика от модния небосклон, истината е, че тя не просто остава, но и абсолютно владее Пролет/Лято 2017-та...

All fashion преди 7 години

Макар и мнозина да очакват с нетърпение заминаването на спортната естетика от модния небосклон, истината е, че тя не просто остава, но и абсолютно владее Пролет/Лято 2017-та. 

Лесно забележима сред дизайнерските колекции от Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, тя представлява усъвършенстван прочит на стандартните спортни елементи - модерни, предизвикателни и с контрастна текстура. Отдадени на идеята за комфорт, от Tommy Hilfiger представят обемни и уютни суитчери като акцент в колекцията си, а от Stella Jean тълкуват тренда буквално, представяйки типичните спортни фланелки с надписи.

Именно суитчерите, фланелките и спортните якета/анураци са най-близките до оригиналния прочит на естетиката елементи, като безспорно най-силните предложения в тази насока идват от Versace и техните трицветни екипи.

На снимката горе: Versace


Versace


Tommy Hilfiger


Stella Jean

Разбира се, не всички дизайнерски предложения са така буквални. По-завоалирани и лесни за носене пък идеи, идват от Balenciaga, Balmain и Fendi, като при първите това е клинът-ботуш в ярки тонове, при вторите клинове и бодита, облечени под широки шорти и мини поли, а Fendi интерпретацията включва перфорирани скъсени пуловери в бонбонени цветове...


Balenciaga


Balmain


Fendi

Както една подобна тенденция предполага, цветовата гама побира основно ярки тонове в двуцветни и трицветни ансамбли.


Off-White


Moncler Gamme Rouge


Hugo Boss


Christian Dior


Alexander Wang


Proenza Schouler


DKNY


Stella McCartney


Paco Rabanne


Dries Van Noten

Главните модни тенденции Пролет/Лято 2017-та: Розово, си припомняме тук>>

More All fashion