Шшшшшт! Малко по-тихо… или ужасът, който ни причинява шума

Вече 22 години последната сряда на месец април е запазена за отбелязване на Международния ден за борбата със шума (INAD – International Noise Awareness Day)...

Вече 22 години последната сряда на месец април е запазена за отбелязване на Международния ден за борбата със шума (INAD – International Noise Awareness Day).

Кампанията стартира от американската организация Център за Слух и Комуникации (Center for Hearing and Communication), която помага на хора от различни възрасти да се справят със слухови проблеми и да открият нови решения срещу шума, който става все повече и повече днес, особено в градските райони. Целта на кампанията е да донесе яснота по въпросите за шума и да насърчи хората да предприемат действия, за да се предпазват от вредните влияния на нахалния шум. Към момента голяма част от Европа се е присъединила към този мащабен и полезен проект. Страни, които са чули за кампанията и са сметнали за необходимо да извършат просветителски процес сред населението си, са Великобритания, Испания, Франция, Италия, Хърватска, Литва, Унгария, Норвегия, Дания и др. В рамките на месеца и специално в последната седмица от месец април в училища и университети се провеждат различни състезания, семинари и презентации с цел събуждане на населението за критичните нива на шум, в които живее (и често се налага да твори!). Дай Боже и ние скоро да си отпушим ушите за този нарастващ проблем и да се включим в предлагането на решения.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.