Черен списък: 8 продукти, които нямат място в хладилника

10-08-2017 Текст: View Sofia/Милка Петрова Фотография: .NET
Добави коментар

Във всеки дом има традиции и предпочитания при съхраняването на хранителните продукти. Някои държат хляба в специална кутия, други - в хладилника, при някои картофите са в мазето, при други под мивката ... Но има няколко прости правила, които ще ни помогнат да "удължим живота” на продуктите с помощта само на един прост трик: да не ги съхраняваме в хладилника.

Домати
Всичко е много просто: доматите, които се съхраняват в хладилник губят своята миризма. Причината е в това, че ниската температура забавя процеса на зреене, а именно узряването дава на доматите характерния аромат. Освен това, под влияние на температурата се променя структурата на плода, те стават пръхкави. Доматите се запазват най-добре отвън на стайна температура.

Босилек
В хладилника босилека по-бързо повяхва, освен това абсорбира миризми от други продукти. Най-добре е да се съхранява извън хладилника, на стайна температура, както цветята: да поставим клончетата в съд с вода.

Картофи
Картофи, които се съхраняват на студено, стават сладки на вкус – тъй като нишестето се преобразува в захар по-бързо, отколкото при обичайните условия. Най-добре е да съхраняваме картофите на тъмно и хладно, но не студено място. Добре е, ако стоят в кашон или хартиен плик, защото найлоновите торбички не пропускат въздух и създават благоприятни условия за гниене.

Лук
Ако съхраняваме лука в хладилника, той бързо ще омекне и мухляса. Запазва се на хладно и сухо място, за предпочитане по-далече от картофите: заедно те се развалят по-бързо. В хладилника може да се съхранява единственото зеления лук.

Авокадо
Ако сложим нашето авокадо в хладилника, то бързо ще изгние. Но има едно изключение: ако сме си купили вече омекнал плод, той може да се остави в хладилника, но не за дълго.

Чесън
В хладилника чесънът започва да дава кълнове, става мек и в крайна сметка мухлясва. Може да го оставим на тъмно, хладно място.

Зехтин
Схемата е същата: тъмно хладно място, но не в студен хладилник. Там зехтинът бързо се сгъстява и в крайна сметка може дори да придобие кремообразна консистенция.

Мед
Няма причина да се държи мед в хладилника - той може да се съхранява при стайна температура буквално вечно (в добре затворен буркан, разбира се). В хладилника медът кристализира.

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

14-08-2017

Въпрос:

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща?

Отговор:

Дори за пристрастен към грижата за кожата човек, изборът на козметика е бойно поле. Буквално стотици са  продуктите, от които да избираме, като всички обещават съвършената кожа... Прочети...

Item of the day

Bubble Bed Sensation

Виж още
Bubble Bed Sensation

Жълт бутон

Да ти имаме Photoshop-a, Марая?

Да ти имаме Photoshop-a, Марая?

Виж още