Следва

ИКЕА с първа колекция, изцяло произведена в България

Чудесата на природата - Ашваганда

Когато природата почука на вратата...

Health преди 6 години

Да сме красиви, поддържани и ослепителни - това е наша мисия. Като всяка друга задача обаче и тази се нуждае от време, грижи и отдаденост. Красотата изисква жертви, а и хубавите неща стават бавно...

Колкото грижи и старание да полагаме, понякога ни е нужна и “помощ от приятел” - подходяща козметика, терапии и медикаменти. А какво по-хубаво от натуралните продукти за целта.... Няма по-голям дар от този на природата, който умее по-добре от всичко да ни обгрижи и остави млади, положително заредени и ЗДРАВИ!

Днес се пренасяме в обожаемата Индия, за да ви запознаем с “Аюрведа” - една от най-древните системи за грижа за здравето. В буквален превод означава “знание за живота”, а мисията й е опазването му – здравословни навици и терапия, не само за тялото, но и за психиката, взаимоотношенията и духа. Аюрведа разчита за животоспасителната си мисия на различни билки и методи, а сред най-мощните познати билки в света е Ашваганда.
Именно за нея ще си говорим сега.

Коя е Ашваганда, какво ни дава и защо я взимаме? Тя е дар, от онези, които носят в себе си почти всичко, от което имаме нужда. Обединява множество полезни съставки и въздействия върху оргазнизма, конкретно:

1) Съдържа лактони, алкалоиди, холин, мастни киселини, аминокиселини и различни полезни захари.

2) Действа успокоително, помага на организма в борбата със стреса, намалява тревожността и депресията, без да причинява сънливост и има положително влияние върху имунитета.

3) Влияе върху паметта, намалява мозъчно-клетъчната дегенерация, стабилизира кръвната захар, спомага за намаляване на холестерола, притежава противовъзпалителни свойства.

В Редакцията сме привърженици на качествения начин на живот, натуралните съставки и дългата младост. Защото красотата съвсем не е само мода, грим и прически. Тя извирва отвътре и ние сме длъжни да я подхранваме по всеки възможен начин!

Чудото на ашвагандата откриваме в продуктите на Botanic и Bland.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.