Следва

София на... Александър Гергинов

Breakfast for champions

Yum, yum, yum...

Food преди 6 години

Тази сутрин в Редакцията закусвахме с палачинки. Грух!

Сред нас има една пишман ентусиастка, която от време на време обича да става по-рано и да ни прави изненади за закуска - къпкейкове, курабийки, палачинки или нещо от този род.

Уж всички сме на диета, но на домашно приготвени сладкиши е много трудно да кажеш НЕ! И вие сте така, нали?

И понеже от сутринта сме на вълна сладки изкушения и тестени изделия, решихме и днешният ни кулинар да бъде в тази тематика, а именно бухтички.

Обзалагаме се, че всеки като чуе "бухтички" и се сеща за детската градина или съботните сутрини при баба, която ни буди с пълна чиния от тях и домашно сладко. Ех, детство мое реално и вълшебно. И понеже всички вече сме поотраснали деца и баба не ни готви толкова често, а за детската градина си спомняме само с умиление, нужно е да си правим любимите закуски сами.

Ето как в рецептата долу >>>

Необходими продукти:

- 3 бр. яйца
- 250 гр. брашно
- 250 гр. кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- пудра захар
- ванилия
- олио

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко. Брашното и содата се смесват и пресяват. Добавят се към сместа с яйцата и се разбъркват до получаване на хомогенна смес. 
Олиото се загрява в по-дълбок съд, като температурата не трябва да е прекалено висока, за да не останат сурови отвътре. От готовото тесто се взима с мокра лъжица, пуска се леко в мазнината и се пържи до получаване на златист цвят. 

Готовите бухтички се поръсват с пудра захар и ванилия и се сервират със сладко по избор или течен шоколад. 

Накрая си облизвате пръстите и не се качвате на кантара...

Bon Appétit!

More Food