Следва

Алчна за пари! Защо Кендал Дженър "отказа" всички ревюта

Нутела чийзкейк

Nutella A Day Keeps The Abs Away...

Food преди 6 години

Tози чийзкейк e с една от най-лесните и бързи рецепти, които съществуват. С четири основни съставки и се приготвя само за около 10 минути, а след като се стегне и охлади ще си оближете пръстите!

Продукти за основата:

230 грама бисквити, много добре смлени в кухненски робот

110 грама масло, разтопено

1 супена лъжица пудра захар

За чийзкейка:

400 грама нутела

300 грама крема сирене

10 грама желатин (1 пакетче)

25 мл. вода

Намазнете форма за торта с подвижно дъно (20 см.).

Смесете бисквитките с маслото и пудра захар в малка купа. Сместа трябва да прилича на мокър пясък. Изсипете бисквитената смес във формата и я разпределете по дъното, изравнете с помощта на чаша с плоско дъно. Покрийте с фолио и приберете в хладилник докато приготвяте сместа за чийзкейка.

За чийзкейка:

В малка огнеопорна купичка разтворете 10 грама желатин в 25 мл. вода, оставете да набъбне. Поставете купата с желатина върху малка тенджерка с вряща вода на котлона. Купата не трябва да докосва врящата вода.

След като водата се загрее, ще трябват няколко минути на желатина да се разтопи – набъбналата смес ще се превърне в течна с леко жълтеникав цвят.
Оставете течния желатин да се охлади до стайна температура.

В голяма купа разбийте с миксер крема сиренето с нутелата (може и с гумена шпатула, но ще ви отнеме повече време да объркате сместа до напълно гладка и хомогенна).
Добавете желатина при сместа от нутела и крема сирене. Разбийте отново с миксер, за да може желатинът да се разпредели равномерно в цялата смес. Изсипете върху охладените бисквити и върнете обратно в хладилника за около 4 часа (или за през нощта) да стегне.


 

Декоративната част от чийзкейка я оставяме на вашата креативност.

Bon Appétit!

More Food