Следва

Кофеинът работи перфектно за околоочен контур, знаем ли защо?

Test Drive: Дневен и нощен грим от първо лице с Fenty Beauty

Shine bright like a diamond...

Face преди 5 години

Сряда сутрин. Слънце пече, много е добре, а ние сме в Sephora The Mall. Какво се случва когато пуснете двама модни Редактори в магазин за гримове, за да пробват новата серия на Риана – Fenty Beauty. Ами, това... часът е 10.00, Молът тъкмо отваря врати. Ние, тъкмо погълнали по кофа кафе, леко клатушкайки се, се заемаме с тежката задача да си изберем гримове, с които да подобрим сънените си фасони.

Целта? Един дневен и един вечерен грим. Коя кой да избере е повод за дълги дискусии, в крайна сметка Диана взима вечерния, Петя - дневния, а графикът за деня не протича точно както е плануван при така постигнатите резултати. За завършек на срядата се озоваваме в столичен ресторант със сумарно над бутилка вино и чисто нов перфектен грим. Сладките приказки обаче не са фокусът тук, а чисто новата колекция Fenty Beauty. С помощта на какво от нея постигаме двете си заслепителни визии, следва!

Петя

Понеже съм свикнала с невъзможността на Диана да взема бързи или каквито и да било решения, просто вземам нещата в свои ръце и правя избор от името и на двете ни. Заемам се с дневната визия, а тя - с нощната, с уговорка, че ще ударя едно рамо за очната линия. Вечно недостигащото време сутрин ме е научило как да се справям с ежедневния си грим за 15-20 минути, затова и с влизането си в Sephora знам точно кои продукти ми трябват: добра основа, фон дьо тен, коректори за контуриране, матираща пудра, сенки, хайлайтър и червило. И въпреки че знам точно кои продукти търся, изпитвам трудност при избора на тоновете, които да използвам - гамата продукти е толкова огромна, че има цветове за буквално всеки тип и цвят кожа, от най-светлия "вампирски" коректор до всички какаови и шоколадови оттенъци - същото и при фон дьо тена.

След дълги проби откривам правилните - за контур - един от най-тъмните тонове, защото обичам да давам по-силно изразена дефиниция на чертите си. Силно очарована съм колко лесно се нанасят продуктите, тъй като повечето, които съм използвала, налагат употребата на серум или някакъв друг по-силен хидратант, за да бъдат разнесени гладко, докато тук не се налага. Веждите си винаги запълвам, разрошвам и очертавам - превърнало се е в някакъв навик, на който дори не обръщам внимание.

Обичам да подчертавам очите си дори в ежедневна визия и за целта нанасям бледорозови сенки върху целия клепач, а за завършек използвам по-тъмен нюанс и с тънка линия подчертавам долния клепач. Някои професионалисти може би ще определят похвата като "ретро", но аз наистина се доверявам на него като нещо, което е тествано и съм убедена, че стои добре на моето лице и форми.

Разнообразиeтo от червила едва не ме докарва до лудост, тъй като съм огромен фен на цветовете и се чувствам почти като Диана, която, както разбрахте, трудно взема решения. Първоначално се спирам на доста шоколадов цвят, който, уви, не отива на кожата ми, ама въобще. Леко разочарована, се поразтърсвам отново и се сприрам на цвят с благозвучното име "SPANKED".

Това е друго любимо в колекцията - всеки продукт си има някакво шантаво име, което няма как да не запомниш. С "SPANKED" на устните се насочвам към заключителната част от процеса - така нареченото хайлайтване. С леко потупване нанасям блясък по скулите и върха на носа ми - Voilà!

Диана

Като типичен Близнак, сменям мнението си поне по два пъти и до последно не знам кой грим искам да направя. Спирам се на вечерния, защото бялата ми кожа не предразполага кой знае колко тежък грим. Цялото ми приготовление започва от подбора: основа, фон дьо тен, коректор /светъл и тъмен/, матираща пудра, палитра със сенки, очна линия, два вида хайлайтър и вечното червено червило. След като приготвям поредицата, шоуто започва.

Основа - фон дьо тен – първа стъпка. Това, което много ми харесва е, че след като нанасям необходимия слой, луничките ми остават на показ. Появяват се само лятото и не обичам да ги покривам. Стъпка две: контур. Това е любима част - лицето ми започва да придобива нормална форма, а не на кръг.

Продължавам със стабилно количество сенки в златно-кафеникавата гама и ефектът е много bling-bling. Аз обичам и с хайлайтърите повтарям същото. Колкото повече, толкова повече....

За очната линия разчитам на Петя, защото от време на време си потрепервам и не искам да рискувам да разваля целия грим. Както винаги, тя я прави повече от перфектна, с което допълва визията по най-добрия начин.

Финалът, разбира се, червено червило, в което съм ВЛЮБЕНА! 

Устните ми изглеждат като кадифе, а то само по себе си не ме предава до последната чаша вино в края на вечерта.

В края на цялото приключение, не мога да повярвам колко съм доволна от резултата и не изпускам възможността да "си хвърля едно око" във всяко огледало. И така, хванати под ръка с Петя, напуснахме Мола с чисто нов Fenty-фасон, доволни – предоволни.



Колекцията Fenty Beauty е ексклузивно в Sephora в Paradise Center или The Mall.


 

More Face