Следва

Потопи се в извора на Source Essentielle

Кофеинът работи перфектно за околоочен контур, знаем ли защо?

Прави впечатление, че почти няма средство за грижа за околоочния контур, в чиито състав да няма добавено едно или друго количество кофеин.

Face преди 5 години

Естествено, решихме да си преведем от козметологичен на обикновен дамски език, защо това е така и как точно действа кофеинът, за да помогне в битката с компромисния вид на очите.

"Разковничето е в самата физиология на очите. Важна физиологична особеност на кожата около очите е способността й да натрупва голямо количество течност, което е свързано със забавения през нощта лимфоотток в зоната. При отсъствието на мимики и пълния покой по време на нощния сън, просто няма откъде да се получи така важният отток на течностите. Течността се натрупва в околоочната зона, която прилича физиологично на целулоза, и обкръжава очната ябълка. С възрастта еластичността на кожата намалява и вече не е в състояние да удържи в пределите на клепача пълната с вода целулоза, откъдето се образуват и торбичките под очите", споделят козметични специалисти.


Кофеинът спомага да се стимулира микроциркулацията на кръвта, като така се намалява видимо отточността. Точно заради това производителите на грижа за контура около очите обожават кофеина. Без да е водещ елемент в препаратите, той действа доказано, като бързо и поне временно намалява подпухналостта и торбичките".

More Face

K-Beauty е във възход, но 10-те стъпки останаха в миналото

Face преди 2 седмици

Скин-стриймингът и минималистичната рутина управляваха върховно през последните няколко години. Но, за изненада или не, K-beauty трендът днес е по-популярен от всякога, очевидно е време да променим ежедневния си ритуал за красота. 

Клепачите, лилави, отиват на всеки

Face преди 1 месец

Наситени, но не много, прозирни, но не много, забележителни, но не много. Говорим за лилавите сенки за очи в различните им нюанси, които, противно на това, което си мислите, са удобни за носене, универсални и придават готина нотка на обичайния грим. Благодарение на озаряващия ефект върху погледа, но не само, те са хит на лято 2024.