Следва

Академията за млади писатели „Заешка Дупка“ стартира нов прием

Fonfabric отпразнува 10 години с нестандартна изложба в Gallery 2.0

Вчера (22.11) в Галерия 2.0 българското студио за дизайн със световно влияние и топ шрифтове в най-популярния типографски сайт MyFonts.comFontfabric,  отпразнува своя десети рожден ден с изложба, която ще продължи до 29.11 (четвъртък). 


 

Events преди 5 години

В нея ще бъдат представени някои от най-емблематичните типографски проекти на студиото, визуализирани под формата на арт инсталации, постери и печатарски семпли, изпълнени с оригинални шрифтове.

Светослав Симов - Свет живее детските си и ученически години в Шумен, след което решава да заминава в София, като студент в Техническия университет.
След няколко години работа в студиа за рекламен дизайн, решава да направи няколко експериментални шрифта.

Работата с формите на буквите започва да става все по-сериозна и в края на 2008 г. основава българското студио за шрифт дизайн със световно влияние - Fontfabric. В края на 2009-та публикува първият си best-seller Уни Санс, който в рамките на няколко дена достига до 2-рото място в класацията, като пред него остава само вездесъщата Хелветика. В годините следват редица хитови шрифтове, някои от които редовно присъстват в класацията “Най-продавани” на сайта MyFonts.com.

Днес екипът в студиото е от 8 човека, а портфолиото на Fontfabric се състои от повече от 50 шрифта. Част от младия дизайнерски екип е Пламен Мотев – шрифт директор във Fontfabric. Той е човекът, който кастъмизира шрифта Squat, за да стане най-подходящото допълнение към визуалната идентичност на обложката на новия албум на Иван Шопов и Теодосий Спасов – In Fusion.

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?