Следва

Лана + Джаред = Guilty любов по Gucci

Dare U: Вежди като БЕЗ вежди

the good old bleach trend...

Face преди 5 години

Изминалият септември, по стара традиция посветен на сезон Пролет/Лято 2019-та, ни предостави ред тенденции за следене - както нови, така и някои "рециклирани". В бюти аспект разпознаваме съживяването на цветната спирала, подема на по-текстурираните прически и предостатъчното смели съчетания устни/очи. НО ако трябва да посочим един единствен основен тренд, който отдавна копнеем да опитаме, то с цяло гърло започваме да крещим: ИЗБЕЛЕНИТЕ (BLEACHED) ВЕЖДИ! а.к.а белег, по който можем да разпознаем автентичните супермодели, единствени осмеляващите да стигнат до такива крайности в името на професията т.е. Красотата. Сред най-отявлените привърженици на бюти течението е Alexаnder Wang, който му посвети цяла колекция, проследяваме по-надолу.

Ако историята ни учи на нещо, то е, че най-големите имена сред моделите в модните среди са изсветлявали рамката на лицето си (най-съществената функция на веждите) поне веднъж както на подиума, така и извън неговите граници. Последната заподозряна е Джиджи Хадид, която оставя цялото "говорене" на миглите си, след като "губи" изразителността на веждите си в полза на посланеето на пролетно-лятната кампания на Prada.

В този ред на мисли не е редно да пропускаме да споменем Джазел Заноти (Jazzelle Zanaughtti), по-позната с инстаграм прозвището си @uglyworldwide и чието подчертано отсъствие на вежди, я прави един от най-търсените, желани и скъпоплатени модели на котешката пътечка и извън нея - пред обектива.

А и как може да забравим същинския бюти хамелеон Лейди Гага, която неведнъж си признава, че се подлага на процедурата по избелване ВСЕКИ ДЕН!

Няма как трите впечатляващи красавици, които между другото са само малка част от дамите, прегърнали "безвеждения" тренд, да не породят поне малко, едва забележимо дори, желание да си се представим с почти невидими вежди. Хайде, притворете очи...

И въпреки че можем да продължим с изброяването на известни лица, пренебрегнали цвета на веждите като маловажна част в името на модата, истината е, че популярността на тренда се простира далеч, далеч от обхватното за модните обективи - както се и вижда от всички подбрани кадри.

Сега, когато избелените вежди доминират инстаграм фийдовете ни повече от всякога, задаваме въпроса: Струва ли си, или не? Стиска ли ни, или не? Да се, или да не се потопим в света на макротредна за микровеждите? Отговорите в анкетата долу>>>

Анкета

Осмеляваме ли се да избелим вежди?

More Face

K-Beauty е във възход, но 10-те стъпки останаха в миналото

Face преди 1 седмица

Скин-стриймингът и минималистичната рутина управляваха върховно през последните няколко години. Но, за изненада или не, K-beauty трендът днес е по-популярен от всякога, очевидно е време да променим ежедневния си ритуал за красота. 

Клепачите, лилави, отиват на всеки

Face преди 1 месец

Наситени, но не много, прозирни, но не много, забележителни, но не много. Говорим за лилавите сенки за очи в различните им нюанси, които, противно на това, което си мислите, са удобни за носене, универсални и придават готина нотка на обичайния грим. Благодарение на озаряващия ефект върху погледа, но не само, те са хит на лято 2024.