Следва

Ким + Уини = Нова бюти колекция

Нужно ли е цялата ни грижа за лице да бъде от една серия?

Отговорът + серията, по която сме обсебени в момента!

Face преди 4 години

По средата между разтоварването на багажа от един уикенд и стягането му за друг, обемът на козметичната чантичка се превръща в по-особен проблем от обикновено. С всяко следващо "разопаковане" ни се иска да намалим количеството вещи, които пренасяме на и от поредния уикенд спот, но лятото, а и стриктният бюти режим, който се стараем да поддържаме, някак не го позволяват. Ако се замислите, най-голяма част от багажа заемат именно козметичните продукти, защото при грижата за кожата няма значение дали пътуваме за два-три-четири дни, или за цял месец - и в двата случая имаме нужда от еднакво количество козметика.

Пренасяйки поне 5-степенната си грижа за лице от несесера на рафта в банята и обратно, не за първи път се замисляме върху (не)еднородността на продуктите, които използваме - иначе казано, дали използваме, или не, продукти от една серия, една гама, на един и същи козметичен бранд... Нужно ли е изобщо и съответно, грешим ли, ако не го правим? Не е ли само стара-колкото-света маркетингова стратегия?

Нужно ли е цялата ни грижа за лице да бъде от една серия?
Често се питаме този въпрос, а и се допитваме до други, но колкото и да ни се иска да можем да дадем категоричен отговор, не можем - единственият правилен е, че ЗАВИСИ. Да, чувството да подредим цяла гама продукти с еднотипни и много красиви опаковки на тоалетката си е просто неописуемо страхотно, а и очевидно - за хора, които са новообсебени от грижата за кожата - е много по-удобно и лесно да потребяват рутината си като на автопилот. От другата страна на това неравенство са джънкитата, които са анархисти по отношение на маркетинг прийомите и пресрещат ползвуването на N на брой продукти от една и съща гама с grande скептицизъм.

Е, и да, и не.
Реално не е проблем да mix & match-ваме козметичните си продукти, става ли въпрос за базисни клийнсъри и хидратанти, които имат за цел да хидратират и нищо кой знае колко повече. Веднъж започнем ли да добавяме активни съставки обаче историята съвсем се променя. Използването на няколко активни съставки едновременно може да неутрализира ефекта им, дори да причини раздразнения. Като най-проблематични ингредиенти се явяват хидрокси киселините (гликолична, салицилова, лактична и прочее) и ретиноидите (ретинол, Ретин А и други производни на витамин А). Никак не се препоръчва да се използват едновременно, въпреки че ексфолирането преди нанасянето на активна съставка не се смята за лоша идея - подобрява навлизането на продукта в дълбочина. Явява се като трудно да избягваме застъпването им и защото напоследък почти всеки продукт - хидратанти, серуми, тонери и дори клийнсъри - може да се похвали в "вградени" активни съставки. Следва целият слънцезащитен въпрос: очевидно имаме нужда от нанасянето на слънчева защита така или иначе, но определени продукти с антиоксиданти могат да се "пропукат" на слънце, нанесени сутрин, а ретиноидите са най-полезни вечер, тъй като правят кожата по-уязвима на слънце.

Грррр! Може ли да бъде по-объркващо...
Единственият съвет, който можем да дадем, въпреки доброто желание да развенчаем въпроса още днес, е просто да бъдете внимателни с четенето на продуктовите етикети (трябва да използвате само по един активен ингредиент) или, разбира се, да използвате еднородна линия продукти. Ние сме на вълна красив козметичен рафт - здрава и сияйна кожа. Манията на момента: възстановяваща и разкрасяваща серия на Jowae с кумкуат.

Представлявана от гел-хидратант, околоочен гел и нощна маска, новата серия на Jowae е just what we need, когато чертите изглеждат отпуснати, тенът е посивял, а кожата ни се струва неравномерна. Енергизиращата гама, въртяща се около чудодейните свойства на новата си активна съставка – кумкуат, познат от древната корейска фармакопея, изключително малък, но много силен, бори и гони завинаги уморения вид. Растителният екстракт, извлечен от кумкуат, перфектно допълва Лумифенола - ексклузивна патентована активна съставка, а трите продукта се отличават с чиста формула и средно 96% съставки с естествен произход - енергизиращ хидратиращ гел за през деня, хидратираща възстановяваща нощна маска за вечерта и хидратиращ ревитализиращ окоолоочен гел. Всичко необходимо, за да разкриете вътрешния си блясък!


Всички продукти от енергизиращата гама с кумкуат на Jowae може да намерите на jowae.bg, както и в аптечната мрежа. 

More Face