Следва

Календарът на Pirelli-2020: Ема Уотсън, Кристен Стюарт и други

Fashion Starter: Карълайн, внучката на Даяна Врийланд, за секса, виното, пастата и тревата

С родословно дърво в модата като никое друго!

All fashion преди 4 години

Карълайн Врийланд - правнучката на легендарния моден редактор Даяна Врийланд, усилено гради своя образ на фешъниста, Instagram сензация, лошо момиче и музикант едновременно, а големият й брой последователи бързо я отвежда и до модната сцена, откъдето вече се чувства завидно комфортно. Но въпреки известното име и привлекателния външен вид, пътят към славата се оказва доста труден за блондинката.

Повечето от вас вероятно я познават като скандалното момиче от социалните мрежи, което публикува редовно разголени снимки и хапва паста на корем, придружена задължително от чаша вино, препоръчително червено, но тя е също така и модна наследница с потекло. Израснала в Лос Анджелис с майка си - внучка на голямата Врийланд легенда, Карълайн има немски корени - баща й е немски дипломат, с когото обаче младата жена не поддържа отношения.


"Селяните и гениите са единствените хора, които успяват. Шанел беше и двете." Философията на Даяна Врийланд в 40 цитата


Освен като модно момиче, работещо като инфлуенсър за различни брандове и с редовно front-row присъствие, Карълайн е известна с безумната си откровеност в социалните мрежи, където споделя всичко без задръжки, а приоритетите за нея идват в следния ред - секс, паста, музика, вино и мода. Обича да се снима и разхожда гола, не се срамува от тялото си, демонстрира го редовно, в това число и щедрото деколте, което бива подложено на хирургически интервенции с цел допълнително подчертаване.

"Престъпление и наказание" на Достоевски е любимата й книга, именно защото темата за силата на човешкия ум силно я вълнува - умението да си повярваш, че си непобедим, над закона и дори да оправдаеш убийство. Шарл Бодлер пък е не по-малко значим за 31-годишната блондинка автор - негов цитат бива татуиран по тялото на Врийланд, като част от общо 12-те послания, с които тя много се гордее. Думите са откъс от "Време е да се напия" и гласят следното: "Напий се и остани по този начин. С какво? С вино, поезия, добродетел, каквото и да е. Но се напий!"

Изключителната литература и качественото вино задължително се придружават от храна и малко билкови добавки: "Всеки пуши трева и не става въпрос дотолкова за веществото, което поемаш, а по-скоро за церемонията да бъдеш с хора със сходни интереси, да споделите преживяването и да надградиш начина си на мислене. Бодлер има серия от есета, които е написал под въздействието на вино и хашиш, описвайки различните им аспекти - опитвал е различни субстанции, а след това се е опитвал да създаде нещо креативно. Интересно е, отваря ума ти за нови неща." Като неразривна част от цялото, храната има същата тежест в ритуалите на Карълайн: "Освен вкуса и удоволствието от хапването, всичко е до процеса на случване - да седна с приятели, да разчупя малко хляб, да отворим бутилка вино и да поговорим. Всички тези неща се случват около маса, затова храната винаги присъства като мисъл за мен."

Музиката е страст за Карълайн още от дете, тя върви по този път съсредоточено - записва парчета и гостува на множество събития като изпълнител, но всъщност модното й увлечение привлича медийното внимание към нейната особа. В различни интервюта пред медиите блондинката неведнъж е споделяла, че често е била отхвърляна от различни възможности като модел заради големия си бюст и по-изразени форми като цяло. Преди няколко години Vogue Italia я канят за сесия, това е първата голяма медийна покана за момичето навремето, но в деня на снимките фотографът Мишел Комт отказва да я снима заради гърдите й с думите: "Трябва да си тръгнеш. Не мога да те снимам, не знам как." Недълго след това обаче самата Карин Ройтфелд открива Карълайн и започва да работи върху имиджа й, настоявайки, че особеностите я правят специална: "Карълайн, всичко се върти около гърдите ти. Това си ти, не го крий."


Щрак, fashion на портрет: Карин Ройтфелд


Синеочката започва редовни появи по страниците на CR Fashion Book, двете с бившия главен редактор на френския Vogue стават близки приятелки, а от декември насам блондинката, родена под знака на Скорпиона, стартира и своя рубрика там с името "Going to bed with Caroline Vreeland".

Както името загатва, в редовете се говори именно за секс, а от първо лице гласовитото момиче споделя следното: "Ако ще си лягаме заедно, редно е да ти разкажа малко за себе си. Мисля за секс. И то много. Прекалено директно ли е? Склонна съм да съм доста откровена, но нека започнем така. Аз съм провокативна, пряма, по дяволите - дори безстрашна. Ако сме на първа среща и искаш да разбереш повече за мен, ще ти кажа, че съм шумна, запълвам стаята с присъствието си. Ще ти кажа, че не може да мине и ден без да мисля за секс. Това е тема, която не се коментира често, а аз искам да говоря за нея. За мен сексът не е просто акт, той е всичко преди, по време и след. Сексът се отнася до уязвимост и честност. Но има толкова много по темата, което не знам, това не ме плаши обаче, напротив - възбужда ме."

More All fashion