Следва

La Tour Eiffel

Кой как избра да се рекламира: Кейт Уинслет за DAKS, Ирина Шейк и Джиджи Хадид за Burberry, Карин Ройтфелд за Max Mara

Има нещо много приятно и загряващо в това да надзърнеш един, два и повече пъти в пресните рекламни кампании на брандовете, рекламиращи новия есенен сезон.

All fashion преди 4 години

Успокояваш се, че, нищо че лятото отлита, идва есента, която има огромен чар, а и подгряващите красоти на марките-които-харесваме, изобилстващи от страници и фолиа на списания, билбордове, ракети и витрини, носят надежда за красив и удовлетворителен, елегантен и впечатляващ сезон, включително в лично отношение.

И така, няколко добри рекламни хода хващат вниманието ни тази сряда:

Изключително приятна, британската актриса Кейт Уинслет, която напоследък не е в първите публични редици, що се отнася до реклама, допринася за добрия Есен/Зима 2019 имидж на DAKS. Модната къща, припомняме, води началото си от 1894 година, когато е основана в Лондон, и се радва на особена популярност сред британските аристократи, все пак може да се похвали с цели трима "кралски гаранти" на качеството.

В рекламната кампания, снимана от Били Балард, Уинслет носи класическо кашмирено палто, перфектни тренчове, идеално скроени блейзъри от вълна, уютни пуловери. Всички визии подкрепят ключовата концепция на DAKS – елегантност извън времето и безупречно качество. Всъщност, въпросната кампания е посветена на 125-годишнината на бранда.


Модна къща Burberry пък си доставя лукса да снимат рекламните й фотоси за новия сезон цели двама - Ник Найт и Данко Щайнер. Идеята - да се противопоставят два възгледа в продължение на внушението на самата колекция - концепцията за двойственост, в която уличната мода се среща на подуима с луксозните одежди извън време, пространство и простосмъртие.

Лица на рекламната кампания са няколко абсолютно разнопланови девойки - Ирина Шейк, Джиджи Хадид, Фрея Беха Ериксън, Сора Чой, Франческа Самърс, като моделите позират в убийствените фирмени тренчове, ризи от италианска коприна, кожени поли, строги вълнени сака и деликатни рокли, обрамчени с пух, на фона на разпенено море.

"Винаги съм възприемал Англия като страна на контрасти, – разказва за новата колекция Рикардо Тиши. – Тя е едновременно превзета и свободолюбива, традиционна и при това много неспокойна. Ако в първата колекция едва започвах да сътворявам азбуката си, то сега вече пробвам да подредя буквите в думи".


Любим от първо виждане, случило се преди десетилетия, италианският бранд Max Mara представи новата си рекламна кампания, дело на стилиста Карин Ройтфелд и фотографа Стивън Мейзъл. Основен акцент е движението – моделите сякаш бягат нанякъде и дори се надпреварват, но в цялото това бързане и устременост изглеждат подчертано елегантно.

Естествено, че сред представените ансамбли най-важното място е отредено на палтото – визитна картичка на Max Mara. Освен на връхните дрехи, брандът предлага да обърнем внимание още на топлите въздушни жилетки, кожените поли и богатата линия аксесоари.


Кой как избра да се рекламира: Алесандро Микеле и Златната ера в модата за кампанията на Gucci - Есен/Зима 2019

More All fashion