Следва

Големите любовни истории: Лейди Ди и Lady Dior

Есен/Зима 2019-та: Daylight Disco

ТЕНДЕНЦИИТЕ ЕСЕН/ЗИМА 2019

All fashion преди 4 години

Пайетите, подобно на перата, са основен, ако не и задължителен елемент при парти облеклото за почти всеки есенно-зимен сезон, затова и присъствието на малките блестящи дискове остава неоспоримо и за предстоящия такъв.

Облечени от глава до пети, подобно на Alexandre Vauthier, Giorgio Armani и Michael Kors, пайетите са абсолютна необходимост, говорейки за разточителното и стилово издържано парти облекло. В подобни конфигурации силуетът следва да отговаря по дързост на пипкавата декорация, тук превърнала се в основа. С примери взети директно от котешката пътечка, това изглежда по следния начин - шорти с предизвикателна дължина и комплиментиращ ги блейзър; свободна миди рокля с дълбока цепка и асиметрия в горната част; или облечени заедно слим черна макси рокля и придружаващо я елече за нестандартна, но изключително добре работеща визия.


Alexandre Vauthier


Рапсодия в синьо от Giorgio A
rmani

Това обаче е само един от възможните маниери за стилизиране на материята този сезон. Любопитни интерпретации идват от Celine (#5 в галерията горе), Isabel Marant (#8) и Chanel (#3), според които пайетите са повече от естествен избор за ежедневно облекло. Съгласяваме безропотно с казаното и взимаме назаем стилистични идеи от големите в модата, звучащи така - златният блейзър подхожда прекрасно на миди полата и високите кафяви ботуши, докато вталеният черен топ се съчетава оптимално с бели палацо панталони с висока талия; или обратното - пайетено миди с интересен топ и висок ботуш.


Бродуей, Studio 54 и РOP културата през призмата на Michael Kors


Есен/Зима 2019-та: Believe me, I know I am a Disney princess

Есен/Зима 2019-та: Сезон, британски като туида

Есен/Зима 2019-та: Ти си #TъмнаРоза, ти си крем, ти си щастие за мен!

Есен/Зима 2019-та: Кожата е новият деним

Есен/Зима 2019-та: Рамо, на което да поплачеш

Есен/Зима 2019-та: "Падам си по цветове"

Есен/Зима 2019-та: Модерната буржоазия

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 11 часа

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 12 часа

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 1 ден

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.