Следва

Козметичните пачове – наръчник за употреба и експлоатация

Устата ми хубава - какво ново в увеличението на устни

Нови поколения филъри, някои съмнителни техники и #BackToBasics

Beauty News преди 4 години

Увеличението на устните с биогелове /биополимери, перманентни филъри/ бе популярна процедура преди години, когато този тип естетична намеса едва прохождаше. Тогава козметиците уверяваха пациентите, че резултатът ще се запази поне 5, дори 10 години /филърите на основата на хиалуронова киселина се въвеждат по естествен път веднъж на 6 месеца до 1 година/, но всъщност полимерът в устните, веднъж сложен, си остава там завинаги и може да бъде отстранен само чрез изрязване. С времето гелът се сгъстява, мигрира, настъпва в съседните тъкани, появява се асиметрия, и това далеч не е най-лошото, което може да се случи с устните ви. Днес все повече пациенти се обръщат към специалистите в дерматологичните клиники, за да опитат да отстранят гадната субстанция.
Тук писахме подробно за това.

Още веднъж за сложността на процедурата по премахване
Цената на една операция по отстраняване на полимер от устните в София струва не по-малко от 1500 - 2000 лева, в зависимост от сложността, при това повечето клиники я предлагат под специални ограничения, не присъства в популярните им ценоразписи и се изисква индивидуално запитване, за да се получи оферта. Няма гаранция, че една операция би свършила работа, често се налагат по няколко.

Защо е опасен полимерът, дори ако процедурата по инжектирането му е била проведена коректно? Всичко, което организмът ни не може да изхвърли сам, води до проблем в локалния имунитет. Изместването на филъра при някои пациенти може да предизвика болезнено усещане, особено в хладната половина от годината. Нарушена е целостта на тъканите, ако няма нормално кръвообращение, липидният слой под кожата изтънява, и кожата около устните започва да старее по-бързо. При това, макар че все повече хора искат спешно отстраняване на полимерния филър, тази процедура не може да се извърши от дерматолог или козметик, изисква се хирургическа специалност. Но дори и хирурзите на могат да гарантират, че резултатът ще е на 100% задоволителен, защото истината е една - този тип филъри проникват в съединителната тъкан на устните.


Филърите в устните и как да се отървем от тях


Често момичета и жени искат да премахнат полимера, за да сложат филър на основата на хиалурон, което е естествено - той придава натурален вид на устата, при това се смята за безопасен, или просто по-безопасен.

Оказва се обаче, че и това не е точно така
Да се вкара нов пълнител върху преди това сложения полимер е крайно опасно и може да предизвика сериозни усложнения като инфекции и възпаления на тъканите, и хиалуроновата киселина да "влезе" неправилно, затова е толкова важно първо полимерът да се отдели, поне доколкото е възможно.

Устните след премахване на полимерен пълнител също са сложен казус. Ако вече сте минали през това - изключително важно е да съобщите на козметика си и да се консултирате с хирурга, при когото сте премахвали гела. Именно той трябва да определи количеството останал гел, скоростта на абсорбиране на остатъците и регенерацията на тъканите, както и да прецени общото самочувствие. На основата на тази информация лекарят може да прецени, дали изобщо може или не да ви бъде поставен нов филър. Предвид индивидуалните особености на нашия организъм за възстановяването на устните след премахването на полимер от тях, ще са необходими от няколко месеца до година.

Новото
Тук има една деликатна особеност - макар че индустрията напредва с дни и се появяват нови формули, с напълно различен състав, у нас, както и преди, все още са популярни основно азиатските производители на филъри.

Същите препарати, които бяха актуални преди години, се ползват и до днес. Визираме отдавна проверените класически филъри - Restylane, Juvederm, Surgiderm и Belotero.

И все пак е невероятно с каква скорост се появяват нови продукти. На специализираните изложби те са в безбройно количество, но надали има смисъл да се изпробват всичките. Основният принцип на работа трябва да остава принципът на безопасност. Съответно единствено от утвърдени производители следва да се ползва този продукт, с добра история.


Устните ви чувам! Ето какво казват за здравето


Изборът на филър е основно отговорност на лекаря. Не се бойте от корейските препарати, спокойно можем да им се доверим. Между другото, хиалуроновата киселина, която се използва в европейските филъри, може, и дори твърде вероятно, е произведена именно в Корея или Япония. Особено хвален е новият корейски филър Yvoire. Той прекрасно поддържа формата, прави устните да изглеждат супер свежо и е отличен за клиенти в зряла възраст.

Цената на препарата е също много важна. Тя се изчислява на база начина на производство на вложената хиалуронова киселина и степента й на пречистеност. В днешно време тя се произвежда по биосинтетичен път: синтезират, отглеждат в бактериална среда, после пречистват. Именно процесът на пречистване е най-скъпата част, както и най-наукоемката.

Неголеми компании, които продават филъри на ниски цени, просто не могат да си позволят висококачествен процес на пречистване. Затова е много важно да се ползват само препарати на производители с добра репутация и съответната на това цена. В този случай можем да сме сигурни в безопасността, както в процеса на извършване на процедурата, така и после, по време на носенето, когато филърът вече се е разнесъл.

Вие, като пациент, няма нужда да се ровите в тези тънкости - просто е важно да потърсите клиника с добра репутация, като не се притеснявате да поискате от козметика да ви покаже сертификатите на препарата и, съвет неудобен, но важен - не дръжте на ниска цена.

Авторски техники
Можете да се смеете колкото искате, но в Русия плаши числото на момичетата /няколко хиляди/, направили си устните с техниката "тясна п.тчица", или #губытп /не питайте/. Авторът й - скандалният "доктор" без медицинско образование Емелян Брауде (по паспорт Ян Силис), след всички разобличения се превърна в борец със системата и "честен мошеник". По собствената му оценка на доктор/куриер, за две години практика е обучил седем хиляди козметички из цяла Русия. "Тясната п.тчица" е контурна пластика за устни с филъра Dermaren, който няма валидна регистрация, а самите процедури се правят в антисанитарни условия.


Двойна блефаропластика за успешен кариерен старт? Дали?


На практика Брауде не е никакъв новатор. В козметологията тази техника отдавна е известна под името "парижки устни". Брауде просто й лепва ново, скандално име и я популяризира в социалните мрежи.

С подобна техника работят и други набедени доктори, често дължащи основната си популярност на Инстаграм, включително на Инстаграм дивите, чиито усти "разкрасяват".

Използваната от всички тези хора методика позволява да се намали разхода на препарат, като едновременно се увеличи обемът и се удължи линията на устните - обикновено за постигането на такъв комбиниран ефект се изисква комбинирането на техники. Филърът се въвежда вертикално, а количеството убождания се увеличава, от което латералните части на устните "цъфват" и устните изглеждат значително по-пухкави, но без ефекта "патица".

Техниката, разбира се, е изключително травмираща, което означава оточност, синини, дълго възстановяване /седмица, поне/. Не всеки е подходящ за такава намеса и не при всеки човек този прийом дава желания резултат, но като цяло няма нищо лошо в него. Основното е инжектирането да се извършва от истински доктор с медицинско образование и с подходящ за вас сертифициран препарат при съблюдаване на всички препоръки и техники на безопасност.

More Beauty News