Следва

LA BIOSTHETIQUE Paris: Да направим кожата да засияе!

Beauty Starter: Анастасия (Beverly Hills) Соаре, американо-румънската история на успеха и Революцията на веждите

Същинска американска история за успеха -  за това как мечтите трябва да се преследват, за това, че всикчо е възможно и за това как една румънска имигрантка 20 години изгражда своята бюти империя. Вежда по вежда...

Celebrity beauty преди 4 години


април, 2019

Анастасия Соаре (родена Bălămaci) и компанията й Anastasia Beverly Hills (ABH), която е на пазара от 1998-ма, тогава единствено като бранд, предлагащ продукти за вежди - в момента са всевластващите кралици на социалните мрежи. Според проучване в Инстаграм на WWD, компанията се доказва сред конкурентите си като тази с най-голяма медийна платформа (19,7 милиона последователи само в Инстаграм).

Соаре се мести от съседна Румъния в Лос Анджелис в началото на 90-те и започва да работи като съвсем обикновен козметичен работник. След като задачата да убеди тогавашния си работодател, че веждите имат способността да променят цялостното изражение на лицето, се оказва непосилна, Анастасия започва да си проправя сама път в тази силноконкурентна бюти индустрия. Наема салон и започва да се труди денонощно в името на това да превърне идеите и възгледите си в императив. Супермоделите, Vogue и кланът Кардашян скоро я "откриват" и brow-бизнесът й започва своя величествен подем. Анастасия гостува на Опра (Унфри), дава интервюта и изгражда една завидно стройна линия за развитието на компанията си, но абсолютният апогей на делото й се случва преди едва 4-5 години, благодарение на звездната й клиантела - включително сестрите Кардашян-Дженър, Джей Ло, Амал Клуни и Мишел Обама. Някъде през 2015-та компанията лансира и собствена грим-линия, съставена от серия течни червила, контур-китове, палитри с хайлайтъри, набързо превръщащи се във всеобщи Инстаграм фаворити.


Анастасия в интервюто си за Опра
 

А каквото е в Инстаграм, това е и в козметичната ни чантичка - огромното влияние на социалната и медийна платформа превръща всеки продукт, успял да пречупи алгоритъма й, във феномен и най-продаван на пазара. Разбира се, да "разбиеш" Интернета, както се изразяват често колегите на запад, коства хиляди усилия, напредничаво мислене и, естествено, много качествен продукт. Пред Fashionista, WWD и Harper's Bazаar през годините Анастасия Соаре обрисува фундаменталните ценности и умения в грима и в бизнеса под формата на съвети:

За трудното начало:
"Идвайки в Щатите, не говорех езика. Съответно, единствената работа, която не изискваше перфектен английски и можех да поема, тогава беше козметичната. Започнах с кола маска - на лице и на тяло. Благодарение на тази си работа, осъзнах как никой не отчита веждите като нещо голямо, камо ли важно. Съществува математическа формула, използвана от Леонардо да Винчи - Златното сечение (бел.ред. Golden Ratio), от която бях обсебена аз. Истински вярвам, вярвах и още тогава, че веждите могат да изменят изцяло физиономията на човек. В училището по изкуства (в Румъния) имах учител, който наблягаше особено на веждите - винаги ни казваше, че ако искаме да променим изражението, емоцията и настроението на човека, когото рисуваме, трябва да променим веждите. Работодателят ми тогава така и не повярва в тази ми идея. Година и половина по-късно се реших да наема една съвсем мъничка стая - дори не беше салон - в Бевърли Хилс и да започва свой brow-бизнес. Такова нещо по онова време естествено нямаше, но аз го започнах. Всички около мен си мислеха, че съм си загубила ума. "Година и половина в Америка и започваща собствен бизнес?!" Исках свобода - затова бях дошла!"


Салонът в Бевърли Хилс сега

Бел.ред. След училището по изкуства Соаре посещава курсове по конструктивна архитектура цели пет години. "Трябваше дъгло да тренирам очите си да виждат триизмерно", разказва тя за обучението си. Всичко, което учи в училище и в университета й помага да патентова оформящия си метод Golden Ratio, вдъхновен от теорията, поддържана от Да Винчи и Айнщайн. Тази "геометрия на симетрията" се практикува в салоните й за красота и е заложена във всички продукти на Anastasia Beverly Hills - от първия продаден през 2000-та до последния на рафта от постоянно разрастващото се портфолио на бюти бранда.

За първите си клиенти и Синди Крауфорд:
"Шест месеца след като започнах работа, при мен дойде Синди Крауфорд - след това и всички останали Супермодели. Оказа се, че един от основните им агенти ми е бил клиент. Можете ли да си представите, че нямах идея кои са. Все пак идвах от комунистическа страна, където върху всичко интересно и различно беше поставена цензура. Един щастлив ден красавиците имаха снимки и агентът им изсипа ван, пълен с модели по метър и деветдесет всеки, пред "салона" ми. До ден днешен си спомням момента, в който видях Синди за първи път. Помислих си, че не е възможно да съществува толкова перфектен човек."


Синди

За 90-тарските тънки вежди:
"През 90-те тенденциите при веждите бяха ужасяващи - адкси тънки и оскубани. Да убедя жените да спрат да си ги причиняват беше меко казано трудно. Отне ми години да обуча и посветя клиенките си във важността на веждите. Няма значение дали се гримираш погрешно - винаги можеш да изтриеш грима и да започнеш наново, но веждите... Веждите не растат обратно, ако прекалиш със скубането. Близо две години изследвах и търсех перфектната форма, затова и не взимах пари от никого за услугите си. Докато траеха моите експерименти, се издържах от масажи, почиствания на лице, кола маска - започнах да таксувам за brow-услугите си едва след години, когато клиентките ми идваха конкретно за това. Тогава разбрах, че съм на прав път. Мейкък артистите от Neiman Marcus започнаха да идват при мен! Взимах им по 10 долара, спомням си."

За първата си brow-линия:
"През 94-та Марина Ръст от Vogue дойде при мен и направи репортаж. В същия брой имаше и история за Кевин Аукойн, защото беше пуснал на пазара своята книга Making Faces. Той беше мейкъп-гуруто на нашето поколение. За мой късмет, Кевин говореше толкова много за силата на веждите, а след това идваше и материалът за мен. Това беше повратна точка за кариерата ми, а и за веждите на американската жена. Дотогава вече бях работила със знаменитости като Мишел Пфайфър, всичките супермодели, Дженифър Лопес беше моя клиентка. Наумих си до 95-та или 96-та да отворя истински салон. Казах си: "Не си дошла в Америка, за да скубеш вежди и стискаш пъпки в някаква си малка стаичка". Отворих салон в Бевърли Хилс, а по това време не се продаваха продукти за вежди. Моят беше и единственият салон, предлагащ подобни услги. През 98-ма отидох в Италия, говорих с една лаборатория и започнах да произвеждам собствени продукти - помади, пудри, гелове, пинсети, ножички - всичко това. Аз съм изобретателят на познатата ни четка с два края - за оформяне и фиксиране. Представа си нямах обаче, че мога да патентовам идеите си."


Анастасия през 2009-та

За разширяването на линията:
"Всичко вървеше много добре, но си казах (през 2014-та): "Имаме нужда да обучим жените и да им обясним специфичния начин, по който гримът трябва да се нанася - според различните лицеви структури и особености." Само потъмнявайки едни и осветявайки други части от лицето си, можем да създадем съвършен 3D образ - като нарусван; можем да скрием чертите, които не харесваме, и да подчертаем тези, които обожаваме. Дъщеря ми (бел.ред. Клаудия Соаре - президент на Anastasia Beverly Hills) ми каза: "Мамо, нека направим контур-кит и да улесним целия процес за жените". Послушах я - работихме дълго по него, пуснахме го в продажба - изчезна за броени часове! Въз основа на този си опит създадохме и грим-продуктите. Течните червила например - не можех да понасям лъскави червила, харесвах мат. Пак в разговор с дъщеря ми се роди и тази идея - оплаквах й се, че червилото ми не се задържа повече от 15 минути върху устните. Клаудия каза: "Мамо, отивам в лаборатораията - да направим нещо, което ще издържи завинаги!"


Клаудия и Анастасия Соаре

Не е никак лесно да направиш много и различлни цветове при течните червила, знаете ли? Формулата не е стабилна, затова. Още повече, че в началото лабораториите въобще нямаха опит. Пуснахме в продажба първата си серия червила през 2015-та - беше лудо! Не можехме да произведем достатъчно, за да задържим продуктите си по щандовете в Macy's."

За клана Кардашян:
"Сестрите Кардашян са мои дългогодишни клиентки - още откогато бяха в гимназията. Имат красиви вежди. Виждате ли каква формула за разпознаване са знаменитостите - бях и при Опра, да, но Кардашян-ефектът беше нещото, което ме тласна напред. Той, разбира се, съвпадна и с бума на социалните мрежи. Започнахме да достигаме до много повече хора - повече дори отколкото ни донесе гостуването ми при Опра. Нещото не се случи просто ей така, както повечето хора очакват. Работя по компанията си от много, много години."


Анастасия и Ким Кардашян-Уест


Анастасия с Кайли Дженър

За веждите съветва:
"Веждите трябва да започват от средата на ноздрите ви. Най-високата точка на арката трябва да се свързва в права линия с върха на нослето, минавайки точно през ириса на окото. Всяка трябва да завършва в правата, свързваща крайчето на носа с външния край на окото. Затова и всяка вежда има индивидуална форма - зависи от формата и пропорциите на всяко лице. Не подценявайте нуждата от професионалист при оформяне на веждите. Всички сме разлчини - при всеки правилната форма е различна."

За brow-продуктите и откъде да започнем:
"Продуктите на Anastasia Beverly Hills за вежди са "шлюзът" към моето царство. Ако веждите са важни за вас - или тепърва започват да бъдат, започнете оттук: молив Brow Wiz (бел.ред. абсолютният бестселър на ABH), чист гел за вежди и brow-хайлайтър. Приемете го като спасителния кит за вежди на ABH."

И трите продукта могат да бъдат открити онлайн ТУК или в магазините на Sephora у нас.

За сутрешните ритуали:
"Държа особено много на сутрешните си ритуали. Слушам джаз, докато пия кафе, отговарям на мейлите, планирам деня си, звъня по телефона - наслаждавам се на времето, в което се подготвям да посрещна деня."


снимка сп. People

За най-добър бюти съвет предлага:
"Упражнявайте се, забавлявайте се, гримирайте се както ви се харесва и не вземйте нищо прекалено насериозно. Винаги може да изчистите всичко в края на деня!"

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 1 седмица

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи