Следва

Какво да четем: За мидите (от Хелън Скейлс) и хората (от Адам Ръдърфорд)

"Сестра" на Светла Цоцоркова с отличие от кинофестивала в Сан Себастиан

"Филмът на Светла Цоцоркова разказва за семейния живот и сестринството; за малките, уж невинни лъжи, които споделят членовете на едно семейство и за начина, по който могат да бъдат преодолени противоречията между близки хора – теми, които са познати на всеки от нас", пише Ксавие Анри-Рашид в сп. Варайъти.

Movies & TV преди 4 години

Журито на престижния фестивал в Сан-Себастиан поощри филмa на Светла Цоцоркова с диплом в програмата "Нови режисьори", предава екипът на София Филм Фест. "Сестра" е вторият пълнометражен филм на режисьорката след "Жажда", носител на множество международни филмови награди.

Припомняме, че в рамките на същия фестивал Пенелопе Крус е отличена с почетния приз на форума - Donostia Award, с който от 1986 година насам се награждават актьори и режисьори с особени заслуги в кинематографията.


снимка: София Филм Фест

Историята на "Сестра" проследява живота на едно момиче и как нейните трагикомичните лъжи са на път да унищожат света на семейството й. В главната роля е младата Моника Найденова, откритие на Цоцоркова от филма й "Жажда". Останалите главни роли са поверени на Светлана Янчева, Асен Блатечки, Елена Замяркова, Валентин Ганев и Иван Савов, а сценарият е дело на Светослав Овчаров и Светла Цоцоркова, които са и продуценти на филма.


снимка: София Филм Фест

Филмът "Сестра" започва пътя си като проект на "София Мийтингс" и е подкрепен от фестивалите в Арас – Франция, Солун – Гърция, Хонконг – Китай. "Сестра" е продукция на "Омега Филмс" и "Фронт филм" в копродукция с Катар.

More Movies & TV

Свръхчовешкият "Уроците на Блага" и причините да го гледаме

Movies & TV преди 1 седмица

""Уроците на Блага" е филм, който аз лично не очаквах. Поради няколко и буквални, и преносни линии...", така започва текстът на Цвета Варадинова, който публикуваме заради емоционалното, много лично отношение към новия български филм на Стефан Командарев