Следва

Какво ново: Списък с номинираните за годишните награди за литература "Перото"

Нитра и Кокимото поставят "нов световен ред" в галерия INTRO

Изложба Колажи на Нитра и Кокимото
11 октомври – 1 ноември 2019
откриване: 11 октомври, 19 – 22ч.
галерия INTRO, ул. "Цар Самуил" 28, София

Events преди 4 години

Антония Колева - Нитра и Калоян Илиев – Кокимото са тандем, чиято съвместна работа не виждаме често. За сметка на това, когато творят и представят заедно, резултатът винаги е фантастичен; със замах; качествен и запомнящ се.


Real Life, Нитра

Първият си съвмествен проект двамата автори наричат "Инверсия" и осъществяват в Contemporary Space, Варна, а след броени дни (на 11-ти октомври) предстои да покажат и първата си съвместна изложба в София, която ще имаме възможността да разгледаме до 1-ви ноември в пространството на галерия INTRO.


Take me Home, Нитра

В THE NEW WORLD REORDER, както е името на изложбата, Нитра и Кокимото събират най-доброто от работата си в сферата на колажа. Освен техника в изобразителното изкуство, при която различни фрагменти изграждат картинното пространство, колажът е и свързващ за двамата автори, които се изразяват чрез него от самото начало на работата си като самостоятелни художници. Годините на съвместно съжителство и работа, в комбинация с общите им интереси и непрекъснатия енергиен обмен помежду им, допринасят за поредната изява.


High Performance, Нитра

Названието на изложбата може да се преведе дословно като "Новото световно пренареждане" и идва в дни на световен безпорядък, на фона на който познатата идея за новия световен ред звучи все по-абсурдно. Това разбира се, има своето логично конспиративно обяснение.


Dollarman, Нитра

Извън всички теории на конспирацията обаче, Нитра и Кокимото обединяват сили и изграждат своята нова действителност в серия от пост-съвременни картини. Колажи от всичко забравено старо и актуално ново, които заедно сформират картини на близкото апокалиптично бъдеще.


Кокимото

Произведенията от тази изложба се явяват като своеобразен рестарт на познатата ни действителност от една страна, както и на колажа като техника от друга, позиционирайки авторите им на предни редици на сцената на съвременното българско изкуство.


Кокимото


Кокимото


Кокимото

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?