Следва

Понякога терапията е просто рокля

ВСИЧКИ, не само Ирина Шейк, носят първата чанта на Тиши за Burberry

Дългоочакваната първа колекция на Рикардо Тиши за Burberry, презентирана миналия септември за сезон Пролет/Лято 2019-та, предизвика грандиозен фурор.

All fashion преди 4 години

Burberry Пролет/Лято 2019-та

Първият дизайн чанта пък, излязъл изпод ръцете на дизайнера, който допреди това оглавяваше къщата на Givenchy, създава огромен интерес още с появяването си на котешката пътечка. В своя изчистен дизайн чантата представлява една добре обмислена класика, която в зависимост от прочита може да добие ново звучене. Името на дизайна е лаконичното TB и идва от инициалите на създателя на стария британски бранд - Томас Бърбъри, които, изобразени на видно място от метал, се превръщат в основен акцент. Зад дизайна на чантата, както казахме, стои самият Тиши, но специално за изписването на буквите му помага известният арт директор и графичен дизайнер Питър Савил.

Със своето желание да преразгледа ценностите на Burberry, а именно да отдаде почит докато едновременно с това осъвремени дизайните спрямо нуждите на модерния потребител, Тиши продължава да налага новото лого TB по серия от елементи - копринени топове и поли, шалове и дори обувки. Смеем да твърдим, че проявената от негова страна дързост се възприема добре, особено съдейки по големия брой стрийт стайл кадри на инфлуенсъри и модни инсайдъри, които със завидно удоволствие разхождат своите TB чанти.

Дизайнът е произведен в Италия и идва в три основни размера - малък, среден и клъч вариант, докато цветовата гама е богата. Класическите черно, бежово и кафяво са поставени на пиедестал, а около тях се завъртат още интерпретации от плат с изобилие от лога, анималистични принтове от гладка кожа или такава с косъм; червени и color block съчетания.

Богатата гама интерпретации на модела може да бъде закупена във всеки бутик на Burberry по света, включително и от сайта им ТУК, както и в големите онлайн ритейлъри, а стартовата цена за мини дизайна от плат е 1 680лв. и достига 3 850лв. за средния вариант от кожа.

More All fashion