Следва

Cyber who?

Митологична приказка с рицарски Roberto Cavalli доспехи

PRE-FALL 2020

Runway преди 4 години

Дизайнерското ръководство в Roberto Cavalli не е на завидно ниво след като Пол Съридж напусна поста си на Креативен директор през март тази година. Въпреки това, креативният екип на компанията се надява на скорошно възстановяване и осем месеца по-късно не се отказва от създаването на нова Pre-Fall 2020 колекция.

Предложението за сезона взима вдъхновението си от вълшебния свят на келтската митология, романтичните легенди за Авалон и рицарските доспехи на крал Артур. Идеята бива майсторски преплетена с ДНК-то на марката, разказващо история с един бохемски чар, амазонски дух и анималистични отпечатъци в различни интерпретации.

Жената на RC е наполовин богиня, наполовин войн, наполовин изкусителка, което като мотив се показва във всеки един от силуетите в галерията горе>>>. Относно конструкцията, предложението набляга на стилен тейлъринг с лек утилитарен акцент, последователно допълнен от феерични предложения със свободна кройка и 70-тарски детайли в пропорциите.

С оглед на вдъхновението, вечерните предложения напълно олицетворяват рицарската броня, разгледана в поредица от детайли и материи с деликатна декорация от пайети и мъниста. От друга страна пък, келтската митология поетично заема отреденето й място чрез животинските принтове, както и множеството тежки бронзови бижута, разположени върху меки кадифени основи.

Цялото е сътворено в неутралната гама, ширещата се от бледобежовите до дълбоките черни тонове - както в дамската, така и в мъжката линия. Колекцията бива обогатена с живописни оттенъци на синьо, масленозелено, тюркоазено и охра, взети от спиращите дъха пейзажи на Авалон...

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 1 седмица

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 2 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.