Неповторима: колекцията Gucci есен/зима 2020/2021

Неповторима: колекцията Gucci есен/зима 2020/2021

ЕСЕН/ЗИМА 2020/2021

Седмицата на модата в Милано стартира вчера с повече от силното шоу на Gucci. Фенове сме, знаете, на Алесандро Микеле, и той отново не ни разочарова. Голям форум, реактивен пазар, страхотни хора в публиката и сред ползвателите на тази мода - изобщо повече от перфектна основа за триумфален резултат.

Какво точно имаме предвид? Първо, уникалният подход при показването на дрехите - гостите бяха накарани да се загледат зад кулисите на шоуто. Екипът и моделите се подготвяха за ревюто на открита платформа, въртяща се на 360 градуса. Всеки, приближил подиума, можеше да види как се правят прическите и грима, както и самия Микеле, контролиращ процеса.

Миналия сезон Микеле почете времето на царуване на Том Форд в Gucci и представи рокли в стилистиката на бельо, сутиени вместо блузи и фантастични костюми с панталон, датирани като естетика някъде между 1970 и 1990-те. Защото точно това са двете декади, които карат Алесандро да се влюби в модата и почти да загуби ума си, според по-консервативните.

В новата колекция креативният директор на Gucci отново се оглежда назад във времето, конкретно в годините на собственото си детство. Основният лайтмотив е "съвършенството" в дрешките на малките момиченца. Така вдъхновена, колекцията на италианската модна къща за следващите есен и зима изобилства от вариации на тема рокли-сукмани и училищни униформи.

Освен това, Микеле окончателно затвърди абсолютния тренд на следващия сезон - едуардианския стил в облеклото. Празничност и разкош са синоними на богатите му рокли с волани и много дантела, рюшове и панделки, пищни поли и елегантни украшения - Gucci определено обещава да направи красив идния студен сезон.

Разглеждаме в галерията!

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia