Следва

SPF за всеки тип кожа - за първи път от Revolution

Здрави и красиви нокти? Just add чесън

Проблеми с ноктите? Кажете им 'чао'!

Nails преди 4 години

През лятото ноктите ни са здрави и добре подхранени, но щом усетим и най-малкия помен за есен, целостта им веднага се нарушава.

Смяната на сезона често води до промяна в здравето на ноктите - стават слаби и крехки поради студа, започват да се цепят и белят. Това е не само много досадно, но разваля и цялостната визия на ръцете, което пък действа на самочувствието ни. За наше щастие, съществува много просто лекарство. Този стар-колкото-света лек действа като естествено средство за укрепване на ноктите.

В аптечната мрежа и козметичните магазини можем да открием стотици лакове, които заздравяват нокътната плочка; правят я по-здрава и твърда. И докато заставаме твърдо зад доверените ни продукти в тази секция - като чудесния Nailactan например, е трудно да си представим, че природата не разполага с естествено средство за справяне с този належащ проблем.

Разбира се, има. Ключът към здравите и красиви нокти е чесънът! Върнете се, препрочетете го, осмислете го. Да, чесън.

Многогодишният луковичен зеленчук е лек за нокти от времето на нашите баби и прабаби - заздравява ноктите, прави ги по-гладки и еластични, но как точно работи? Обясняваме:

От какво се нуждаем:
- Безцветен лак за нокти
- Една скилидка чесън
- Сок от лимон

Как се приготвя:
- Нарязваме скилидката чесън на възможно най-ситно и я смесваме с лака. Оставяме сместа да престои за 5-10 дена за по-добър резултат, като не отделяме чесъна, веднъж щом този период е минал.
- Нанесяме лака върху ноктите си, както бихме се лакирали с обикновен лак. Уверяваме се, че по ноктите не са останали парченца чесън.
- Неволно лакираме и кожичките покрай нокътя? No biggie, измиваме ръцете си с лимонов сок, за да премахнем миризмата.
- Нанасяме сместа върху ноктите си поне веднъж седмично и ще забележим, че са значително по-здрави. Et voilà!

More Nails