5 супер ефикасни упражнения йога за лице - let's get it om!

5 супер ефикасни упражнения йога за лице - let's get it om!

Йога за лице е термин, който набира популярност през последните няколко години, а положителните резултати, които дава, си заслужават вниманието.

 

Действието на така наречените упражнения за лице се изразява в повишаване на циркулацията на кръвта, което позволява достигането на повече кислород и хранителни вещества до клетките на кожата. А в резултат кожата е с по-бистър тен, здравословен блясък, значително по-малко токсини и подобрено свойство за абсорбиране и задължане на влага. При правилно изпълнение на указанията, йогата за лице действа върху хиподермата или иначе казано - подкожието, като се смята за особено подходящ метод при фини линии, увисване и дори по-дълбоки бръчки.

Това, разбира се, не означава, че действието на упражненията може да бъде сравнено с който и да е от инванзивните методи като ботокс, филъри и лифтинг, както мнозина напразно твърдят, но въпреки това могат благоприятно да допринесат за цялостния по-добър вид на кожата, от който всички ние се нуждаем.

В момента можем да открием изобилие от курсове с упражнения, най-често под формата на приложения за телефон с месечен абонамент и възможност да настроим програмата според специфичните нужди на нашата кожа, а ние взимаме назаем петте най-често срещани и доказано ефективни движения, тук демонстрирани от Даниел Колинс, основателка на Face Yoga Method.

Даниел съветва да практикуваме петте упражнения шест пъти в седмицата по 20 минути на ден, като първите малки резултати се очаква да се видят след първите две седмици, а по-значителните подобрения след два месеца. Специалистката обещава, че лицата ни ще изглеждат по-здрави и енергични скоро след старта, а ако сме постоянни и продължим рутината в продължение на девет месеца, ще изглеждаме няколко години по-млади.

В следващите редове научаваме техниките и започваме да прилагаме веднага, а преди това нанасяме обилно киличество хидратиращ крем и/или масло върху лицето:

The V
За околоочния контур и по-специално свличане на клепача, пачи крак, торбички и подпухване.

1. Оказваме натиск с двата средни пръста във вътрешния край на веждите, а след това с показалците по външния край на веждите.
2. Поглеждаме към тавана и повдигаме максимално нагоре долния клепач, след което силно свиваме очите.
3. Повтаряме общо шест пъти и приключваме с присвиване на очите за 10 секунди.


The Smile Smoother

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.