Размяна на любезности: прякорите, които си сложиха Иванка и Мелания Тръмп, и още от кухнята на Първото семейство

Размяна на любезности: прякорите, които си сложиха Иванка и Мелания Тръмп, и още от кухнята на Първото семейство

Истинската връзка на мащехата с дъщерята може да се разбере по начина, по който се наричат ​​помежду си. Това, и много повече, разказва новата биография на Първата дама, която изненада американското общество

Връзката между Мелания и Иванка Тръмп трудно може да се нарече близка. Говори се, че Мелания нарича Иванка "принцесата", докато първата дъщеря на президента нарича мащехата си "портретът" - защото Първата дама обикновено е мълчалива и рядко говори публично.


Мелания и Иванка Тръмп, 2008 г.

Прякорите са цитирани в "Неразказаната история на Мелания Тръмп", новото биографично произведение, написано от репортерката на Washington Post Мери Джордан. Книгата също така говори за трудната връзка на Първата дама с най-голямата дъщеря на президента от първия му брак.


Доналд, Мелания и Иванка Тръмп по време на президентската надпревара, 2016 г.

"Някой чу Мелания да нарича Иванка "принцесата", пише Джордан. "В отговор Иванка нарече Мелания "портретът", защото е трудно да се надникне зад фасадата й", цитират в рецензията си "Ню Йорк Таймс“. Белият дом отрича истиността на твърдението. "Пресслужбата на Първата дама реши да не участва в създаването на тази книга заради нечестността на автора", обясни пред "Дейли мейл" Стефани Гришам, ръководител на администрацията на Първата дама. Двеста осемдесет и шестте страници на книгата описват живота на Мелания, от нейното детство в Словения до кариерата й на модел и преместването в Белия дом. Образът на госпожа Тръмп в книгата се различава от обичайно приетия: Джордан описва Мелания като съсредоточена, безмилостна и амбициозна жена - тя се разделя с куп приятели, влизайки в нов период в живота си, независимо дали е кариерата на модел, която й позволява да се премести в Милано и след това в Ню Йорк или нейният брак с бизнес магната, с когото сега живее в Белия дом.

Джордан отбелязва, че 50-годишната Мелания и 74-годишният президент Доналд Тръмп имат много общо. "Има достатъчно доказателства, че от самото начало Мелания не само приема политическите стремежи на Тръмп, но и го насърчава да действа", пише Джордан. "И двамата са истински създатели на собствената си история", добавя авторката. "Неразказаната история" съдържа данни и за това, как Мелания Тръмп използва статута си на нова първа дама, за да преразгледа брачния си договор, с което гарантира, че тя и нейният син Барън Тръмп ще бъдат третирани не по-лошо от по-големите деца на президента от предишните му бракове, дори напротив. Източниците, отчитащи предварителното споразумение, не знаят какво точно е постигнала Мелания, но не става дума само за повече пари. "Ставаше дума за Барън. Мелания искаше и осигури по-големи възможности за него", отбелязва госпожа Джордан. 


Донад, Барън, Мелания и Иванка по време на президентските избори, 9 ноември 2016 г.


Разводът на Тръмп: колко ще получи Мелания, ако реши да напусне Белия дом (и президента)


Книгата разказва още, че Мелания няма приятели, дори не е имала шаферки на сватбата. Мелания прекарва по-голямата част от времето си с 14-годишния Барън и родителите си Виктор и Амалия Кнаус, които се местат във Вашингтон, за да помогнат на дъщеря си да отгледа сина си.Тя пише и че Мелания е много близка със сестра си Инес, която живее в Ню Йорк. В Белия дом Мелания говори словенски със семейството си, което дори кара Тръмп да се оплаква публично от факта. В книгата се отбелязва също, че бившият модел винаги е готова да бъде заснета от камерите, или, както твърди неин познат: "Не съм сигурен, че държи да отиде сама дори до банята."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.