Следва

5 мита за кастрацията при котките

The Kids Are Alright: 30 знаменитости, за които надали знаете, че са осиновени

Кой да подозира?!

Celebrities преди 3 години

Изглежда, че всеки ден научаваме по нещо ново за любимите ни звезди - от минали връзки през срамни татуировки и обратно. Понякога най-изненадващи се оказват фактите около семействата им, които, макар и да не се пазят в дълбока тайна, повечето хора намират за очудващи поради един или друг стереотип, с който са израснали. 

Работим по това да се отървем от всички "общи знаменатели" ежедневно, включително и днес, като изреждаме 30 имена на знаменитости, които са осиновени, но вероятно не знаем. Причината е да го смятат за толкова нормално, че да няма нужда да се коменитра. От Мерилин Монро до Ерик Клептън - четем в редовете по-долу:

Фейт Хил
Кънтри звездата е осиновена още невръстна и отгледана извън Джаксън, Мисисипи, с двама по-големи братя. Първите й изяви в света на музиката са е баптистката църква, към която принадлежи семейството й. Останалото, както се казва, е история.

Никол Ричи
Никол е отгледана в Калифорния от музикалната легенда Лайнъл Ричи и тогавашната му съпруга Бренда Харви-Ричи. За биологичните родители на Никол често се говори, че са част от обкръжението на бившата двойка и дори бивши членове на групата на Лайнъл, но това така и не бива потвърдено. Законни родители на Никол Лайнъл и Бренда стават, когато е деветгодишна.

Кристин Ченоует
Ченоует е осиновена, когато е на пет дни и отгледана от осиновителите си, Джуни и Джери Ченоует, в дома им в Оклахома. Певческата й дарба започва да се проявява още в ранна възраст в църковния хор, още преди дори да влезе в гимназията.

Мерилин Монро
Мерилин Монро е родена без баща, което принуждава майка й да се откаже от с нищо незаслужилото го дете. Системата вкарва Мерилин, тогава Норма, от приемен дом в друг и от приемно семейство в ново. По-късно биологичната й майка "прибира дъщеря си", но само до 1934 г., когато преживява тежък пристъп и е диагностицирана с шизофрения. Грижите за Мерилин за поверени на близка приятелка на майката - Грейс Годард, която в крайна сметка става законният й настойник. Монро се жени на едва 16 години и излиза от "foster" системата.

Джена Ушковиц
Актрисата от Glee е осиновена от Сеул, Южна Корея, когато е на три месеца. Израснала е в Ийст Медоу, Ню Йорк, с по-големия си брат Грег. Джена е съосновател на Kindred - фондация за осиновяване, която осигурява на осиновителите и техните семейства подкрепа, услуги и ресурси.

Джейми Фокс
Актьорът е осиновен от баба си по майчина линия, след като родителите му се разделят, когато той е само на седем месеца. Джейми израства в Терел, Тексас, а актьорската и певческата му кариера търпят развитие още от тамошния църковен хор.

Деби Хари
Една от най-емблематичните блондинки в музикалния бизнес е осиновена от Ричард и Катрин Хари, когато е, също като Джейми, на три месеца. Много преди да си спечели име и слава като пънк изпълнителка в нюйоркските клубове-институции (CBGB и Max's Kansas City), Деби пее в църковни хорове в Хоторн, Ню Джърси, където израства.


Деби Хари: "Единственото нещо, за което съжалявам - вече не мога да нося високи токчета!"


Рей Лиота
Актьорът Рей Лиота е осиновен на шест месеца от Мери и Алфред Лиота, които притежават магазин за авточасти и са политически активисти на местно ниво в Нюарк, Ню Джърси, където Рей раста със сестра си Линда, която също е осиновена.

Сара Маклахлан
Маклахлан е в "системата" от малка, впоследствие настанена в семейство Маклахан, което по-късно получава разрешение да я осинови. Сара израства в Нова Скотия, Канада, където посещава уроци по пеене и китара. На 17 години получава първото си предложение за договор със звукозаписна компания с групата си, The Octomber Game. Въпреки че тази сделка пропада, всички знаем как прави големия си удар само няколко години по-късно.

Мелиса Гилбърт
Звездата от Little House on the Prairie е осиновена при раждане и отгледана в семейство, работещо в шоубизнеса. Осиновителите й (Пол Гилбърт и Барбара Крейн) са актьори, така че не е изненада, че Мелиса се превръща в дете-звезда, когато е само на 10 годинки.

Кели Престън
Биологичният баща на Престън се удавя трагично, когато тя е само на три годинки, а майка й се омъжва отново за Питър Палзис, който по-късно осиновява Кели. Отгледана е между о. Хавай и Австралия, но в крайна сметка се установява в Калифорния, където следва театрални изкуства.

Франсис Макдорманд
Актрисата е родена в Чикаго, Илинойс, и е осиновена като дете; братята и сестрите й също са осиновени от семейство Макдорманд, които се местят често, докато децата растат. Франсис започва да играе в Пенсилвания, където завършва гимназия и продължава да учи в престижното училище за театрални изкуства към Йейл.

Колин Каперник
Бившият защитник на Сан Франциско 49ers е отгледан от осиновителите си Рик и Тереза ​​Каперник след осиновяването му през 1987 г., когато е на 5 седмици. Колин е роден в Милуоки, Уисконсин, когато рождената му майка - Хайди Русо - е едва на 19 години.

Стив Джобс
Стив Джобс е роден в семейството на Джоан Шибъл Симпсън и Абдулфатах Джон Джандали през 1955 г. Като дете той е оставен за осиновяване и отгледан от Клара и Пол Джобс в Калифорния. На 27-годишна възраст Джобс успява да открие повече информация за биологичните си родители, които впоследствие се женят и отглеждат друго дете заедно.


Най-вдъхновяващите цитати на Стив Джобс


Симон Байлс
На тригодишна възраст Симон Байлс и сестра й Адриа са настанени в система за приемна грижа. "Биологичната ми майка страдаше от зависимост към наркотици и алкохол, постоянно влизаше и излизаше от затвора или от клиника", разказва Байлс по време на участието си в Dancing With the Stars. Малко след като сестрите са поети от "системата", се появяват баба и дядо по майчина линия - Рон и Нели Байлс отвеждат Симон и Адриа със себе си в Тексас, а през 2003 г. най-накрая осиновяват законно двете си внучики.

Нелсън Мандела
Нелсън Мандела е едва на 12 години, когато баща му умира от белодробна недостатъчност. След това, в знак на почит към баща си, Мандела е осиновен от началника Йонгинтаба Далиндьобо, лидер на племето Тембу. Нелсън се мести от малкото село в резиденцията на началника в столицата, където получава образованието си.

Лий Мейджърс
До навършване на двегодишна възраст и двамата родители на Лий - Карл и Алис Годи, загиват в различни инциденти. Той е осиновен от леля си и чичо си и се мести в Кентъки, за да живее със семейството им.

Джордж Лопес
След като бащата на Джордж Лопес го "напуска", когато е на два месеца, а майка му - когато е на 10, баба му по майчина линия, Бенита Гутиерес, започва да се грижи за внука си в Лос Анджелис.

Сони "Skrillex" Мур
Skrillex, чието истинско име е Сони Мур, разбира, че е осиновен от семейни приятели на биологичните си родители, когато е на 16 години.

Джак Никълсън
Израснал в Ню Джърси през 40-те години на миналия век, Джак Никълсън е отгледан от Етел Мей и Джон Никълсън, които според него са "неговите си" родители. Чак когато е на 27 години, актрьорът прави интервю с репортер на Time, който му споделя разкритието си - че Етел Мей и Джон са негови баба и дядо, а майка му е Джун Никълсън, която до момента смята за своя сестра. Когато актьорът разбира истината, и тримата вече не са сред живите.

Кийгън-Майкъл Кий
Кийгън-Майкъл Кий израства в Детройт, Мичиган, след като е осиновен при раждането. Осиновенителите му се развеждат, когато е съвсем малък, а баща му по-късно се жени повторно. Комикът е на 25 години, когато за първи път среща биологичната си майка.

Джералд Р. Форд - младши
Вицепрезидентът Джералд Форд е на 12 години, когато открива, че баща му всъщност е доведеният му баща, осиновил го законно преди години, когато майка му се жени повторно. Форд - младши научава още, че рожденото му име е Лесли Линч Кинг - младши, впоследствие променено на Джералд Р. Форд - младши - по името на пастрока му.

Гари Колман
Гари Колман е осиновен при раждането от Сю и У. Г. Колман. За съжаление, тази история не се развива красиво - актьорът осъжда осиновителите си за неправилно управление на парите му. 

Бил Клинтън
Баща му умира три месеца преди Бил да се роди, при което майка му е принудена да се обърне за помощ към семейството си, за да поемат грижите за бебето, а тя заминава да учи за медицинска сестра в Ню Орлиънс. Когато се връща, се омъжва повторно за Роджър Клинтън, който отглежда бъдещия президент на Америка като свой собствен син. Когато Бил Клинтън е на 15, законно сменя фамилното си име в чест на доведения си баща.

Apl.de.ap (Алън Пинеда Линдо)
Изпълнителят, част от Black Eyed Peas, е роден в крайна бедност в семейство на филипинци. Когато е на 14 години, американският "спонсор" Джо Бен Хъджънс го довежда в САЩ и законно го осиновява.

Елинор Рузвелт
Елинор Рузвелт е на 10 годинки, когато тя и двамата й по-малки братя са оставени на грижите на баба им Мери Лудлоу Хол и изпратени да живеят при нея в Манхатън, Ню Йорк. Майка й умира от дифтерия, когато Елинор е на осем, а баща й, по-малкият брат на Теодор Рузвелт, си отива две години след това.

Джон Ленън
Джон Ленън е на четири, когато родителите му се развеждат, и тъй като майка му не може да се грижи за него, момчето е изпратено да живее при леля си Мими. Джон е на 18 години, когато майка му загива в автомобилна катастрофа през 1958 година.

Ричард Бъртън
Ричард Бъртън е роден като Ричард Дженкинс в обедняло семейство в Южен Уелс. Той е 12-тото от 13 деца и губи майка си на двегодишна възраст. Баща му, миньор, не може да се грижи за него, затова е Ричард е изпратен да живее с най-голямата си сестра Сесилия. През 1943 г. той е неофициално осиновен от своя учител и официален настойник Филип Бъртън, а когато навършва 18 години, взема фамилията му.


Флиртът на принцеса Маргарет и Ричард Бъртън изкарал Лиз Тейлър извън кожата й


Ерик Клептън
След като майка му забременява на 16, баба и дядо по майчина линия се включват, за да го отгледат подобаващо. Музикантът расте, мислейки, че майката и бащата на майка му са негови родители, докато не навършва 18-годишна възраст.


Романтичният триъгълник Харисън – Бойд – Клептън


Ингрид Бергман
Холивудската филмова звезда Ингрид Бергман е бебе на три дни, когато губи майка си. Баща й, Юстъс Бергман, е неин законен настойник, докато не умира, когато Ингрид е на 12 годинки. След това момичето отива да живее при леля си, а по-късно и при чичо си и семейството му.

More Celebrities