Trend Report: Les Polka Dots

Trend Report: Les Polka Dots

Balmain

Принтът на точки винаги се е ползвал със статус на класически, неостаряващ мотив, подобно на леопарда и райетата, но за разлика от последните два изброени, точките сякаш повече се влияят от тенденците и съответно могат да се похвалят с богато присъствие някои сезони, а през други по-скоро остават на заден план. Подчинявайки се на цикличността на модата, polka dot мотивът се завръща усилено на модната сцена за настоящия сезон след краткото затишие по време на предишните няколко модни седмици.

Carolina Herrera

Видът на принта е всъщност доста функционален и безпроблемно се включва както в есенно-зимните, така и в пролетно-летните колекции, но говорейки за настоящия сезон, точките определено блестят в елегантните и подчертано летни визии на Michael Kors, Carolina Herrera и Tory Burch, където силуетите са впечатляващи и сложни в своята изработка, надскачащи стандартната идея и изпълнение. При Kors принтът дори се разнообразява с цвят и стандартната комбинация от тъмносиньо или черно с бяло, бива заменена от кафяво и дори червено. При Balenciaga изборът се спира върху светлосиньо, което се вписва повече от прекрасно в дръзкия силует с преувеличени обеми.

Dries Van Noten

Освен по отношение на цвят, точките могат да варират и по големина - стандартните и микро вариации са най-широко разпространени, но не са единствена опция - при Dries Van Noten например принтът е оувърсайзд и дори съчетан с още polka dot мотиви в различен обем и подредба за още по-голямо въздействие.

Balenciaga

Marc Jacobs

Max Mara 

Altuzarra

Tory Burch

Celine 

Gucci

Adam Lippes

Richard Quinn

Sacai

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.