Следва

We love: Дженифър Лопес, 51, au naturel

Цъфтящи краища, заплетени кичури и други драми. Кога е време да заиграе ножицата?

Първата стъпка към разрешаването на един проблем е неговото признаване. На теория звучи лесно, но щом трябва да признаем, че е време да се сбогуваме с част от косите си, много от нас сериозно се стресират...

Hair преди 3 години

Ако и вие сте от нашата "порода", то със сигурност целта ви е коса, дълга като на героините от филмчетата на Disney и не искате нищо да осуетява плановете ви. Добрата новина е, че ако действате мъдро, може да сведете кълцането до минимум. "Аз също приветствам идеята косата да расте на воля и напълно разбирам дамите, идващи на подстрижка два пъти годишно", успокоява ни нюйоркската стилистка от салона Sally Hershberger Downtown Теди Кранфорд. "Може спокойно да пуснете косата си дълга, стига да намерите точния стилист, който да обере връхчетата и да придаде желаната форма без да отнема от дължината й."

Е, докато срещнете фризьора на мечтите си, който ще ви изведе по пътя към мечтаната грива, трябва да научите кога е точният момент да заиграят ножиците. Ето и ЧЕТИРИТЕ основни признака, че е време за клъц-клъц, не само за фъш-фъш:


Петте ключови стъпки за здрав скалп и лъскава коса


Триъгълна форма
Ако косата ви е къдрава, чуплива или много плътна, с дебел косъм, и изведнъж формата й започне да наподобява коледна елха, значи е време да я "подрежете"!

Цъфтящи краища
Как да познаете, че са наистина цъфнали? Доближете ги близо, наистина близо до лицето и вижте дали са толкова оръфани. Друг вариант е да увиете кичур около пръста си и да прецените дали косата е копринено гладка или прилича повече на таралеж. Това е лаишкият способ, но пък не сме чули да не действа. От друга страна, стилистката Джен Аткин, която има собствена козметична линия и куп звездни клиенти (от ранга на сестрите Кардашян) уверява, че ще познаем кога е време по това, че краищата са изтънели, а структурата им е груба и пореста. "Ако се подстрижете в този момент си гарантирате, че гривата ви ще израсне по-плътна и ще изглежда отново обемна", обещава Джен.


20 лесни прически, които отнемат по-малко от минутка


Пада безжизнено
Изглежда ли домашно направеният ви сешоар по-зле от обикновено? Или ви е нужен цял флакон сух шампоан за да й придадете обем в корена? Купувате ли тонове пяна за обем? Ако това е така, значи е време да посетите фризьора си, препоръчва Кранфорд.

Заплита се лесно
Давате ли си сметка, че колкото повече расте косата ви и краищата се изтощават, толкова по-лесно дължините се заплитат и стават на възелчета? Да, вярно, през есента и зимата отдаваме това на пуловерите и палтата, а през лятото на солената морска вода, но почти всеки фризьор би ни опровергал на момента!

More Hair