Следва

Книжко: Първото безплатно БГ приложение за покупко-продажба на книги втора употреба излиза през есента

Рикардо Тиши облече Марина Абрамович като Калас

С наближаването на премиерната дата Марина Абрамович разкрива повече детайли около първата си опера

People of art преди 3 години

Италианецът начело на британски бранд Burberry публикува интригуващи снимки от подготовката по най-новия проект на Marin Abramovic Institute в Инстгарам профила си. Невероятната Марина избира Рикардо като блестящ професионалист и дългогодишен приятел, за да изработи костюмите за първия й оперен проект - 7 Deaths of Maria Callas.

От ексклузивните кадри виждаме Абрамович в два от изработените сценични костюми (и двата с етикет Burberry): дълга доземи златиста рокля и червено яке, декорирано с обемни златни шнурове и наподобяващо традиционните облекла на тореадорите. Главната роля в продукцията - на оперната прима Мария Калас - ще изиграе самата Марина Абрамович; в сценария на сръбкинята Калас умира седем пъти в седем различни роли - оттам и името на операта.


Големите любовни истории: Марина Абрамович и Улай


Броени дни ни делят от същинската премиера, след дълго отлагане заради коронавирус пандемията (бел.ред. дебютът бе планиран за 1-ви април) - 7 Deaths of Maria Callas ще бъде поставена за първи път в Мюнхен в първия ден от септември; следват премиерни дати в Лондон, Берлин и Москва.

More from View Sofia

"Безкраен коктейл": Изложба на София Грънчарова

Events преди 4 години

В новата си изложба "Безкраен коктейл" София Грънчарова работи с образи, идващи от модата, рекламата и визуалната среда на съвременността. Чрез тях художничката изследва и тенденциите в днешната култура в много по-широк план, като добавя интелектуална подплата на представата за красота. Предлага не просто естетика, а умна естетика.

Миланската La Scala откри сезона с "Борис Годунов": Руската култура не може да бъде отменена

Events преди 1 година

Вчера, 7 декември, най-прочутият оперен театър в света - Ла Скала в Милано откри новия си сезон. За премиерната представление бе избран шедьовърът на Модест Мусоргски "Борис Годунов". Впечатляващ бе мащабът на вечерта: сред гостите се появиха много влиятелни хора и политици, включително новият италиански премиер Джорджия Мелони, президентът Серджо Матарела с дъщеря си Лаура, министърът на културата Дженаро Санджиулиано и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

More People of art

20 пъти, в които ЧЕРВИЛОТО в главната роля променя всичко

People of art преди 2 седмици

Важен елемент, който допринася за дефиницията на персонажи във филми и известни личности. От Одри Хепбърн до кралица Елизабет II – припомняме 20 пъти, в които червилото е не просто емблематична част от визията, а буквално я взривява.

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 9 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра