Следва

HUAWEI Assistant - TODAY получи световно известната награда за дизайн "Red Dot" 2020

Вкусвала ли е някога пица Кралица Елизабет?

Личният й готвач Дарън МакГрейди разказва...

Food преди 3 години

Въпреки че потокът от royal пикантерии в момента е строго насочен към Меган, Хари и онова скандално четиво, което разказва много повече, отколкото сме си мислели, че можем и искаме да знаем за кралското семейство, в необятното Интернет пространство има място и за някоя друга подробност относно личния живот на Кралицата.

Елизабет Втора, като повечето кралски особи, има личен chef, който може да приготви всяко едно блюдо, което Нейно Величество поиска. Когато го поиска - буквално по поръчка. За разлика от нас, оказва се, нещо, което Кралицата НИКОГА не поръчва, е пица. Представяте ли си?!

В интервю с Us Weekly бившият кралски готвач Дарън МакГрейди изсипва торба с откровения по повод хранителните навици на Елизабет, включително, че никога не е приготвял пица за нея.

"През всички години, в които готвих в Двореца, Кралицата никога не вкуси пица", казва МакГрейди. "Започнах да приготвям ястието едва когато се преместих в Кенсингтън."

През последните четири години от назначението си като кралски chef, Дарън работи в Двореца Кенсингтън за покойната Принцеса Даяна и семейството й, включително, разбира се, за двете й малки момчета принцовете Уилям и Хари. А когато от теб се изисква да готвиш за две подрастващи момчета, пицата се превръща в специалитет много бързо.

"Правех пица за Уилям постоянно. Дори във втората ми готварска книга, The Royal Chef at Home, има рецепта за пица с пиле тикка масала, защото той обожава индийската кухня", продължава готвачът.

Пица-статусът на Кралицата продължава да бъде мистерия до ден днешен - и то доста вълнуваща, очевидно, за голяма част от широката публика. През 2019 г. Кейт Мидълтън и група младежи приготвят пица по време на кралски ангажимент и Херцогинята действително е запитана дали Кралицата някога е опитвала пица.

"Знаете ли, това е много добър въпрос! Не знам", отговаря Кейт тогава. "Не знам. Следващия път, когато я видя, да я попитам ли?"

Така че, mystery unsolved, folks!

More Food