Следва

Ето как Кари Брадшоу би се справила с пандемията

7 съвета за по-устойчив сексуален живот

Секс играчки със соларно захранване, устойчиво направено бельо и още много секси предложения, с които да сгорещим сексуалния си живот без да “сгорещяваме“ планетата...  

Love преди 3 години

Истина, от която ни боли, е, че сексът причинява щети на планетата, повече, отколкото предполагаме: кондоми, лубриканти в пластмасови опаковки, секс играчки от неприродосъобразни материали - всички те помагат за супер удоволствия на нас, но на Земята й е нужно друго.

Рядко (да бе, никога) мислим за глобалното затопляне или замърсяването на световния океан, когато се настройваме за секс, но ако и вие, като нас, сте За да позлвате бутилка за вода за многократна употреба или да си носите свои торбички в супермаркета, време е да погледнете и на секса с критично-екологичен поглед. Ние направихме това и синтезирахме 7 начина, с които да направите сексуалния си живот по-природосъобразен.

Всичко, молим, да е биоразградимо
Кондомите са най-големият отпадък, свързан със сексуалния ни живот, но същевременно са и страшно важни. Нашето собствено здраве и здравето на планетата ни изискват хем да ги има, хем да са биоразградими.

Избираме кондоми, които са веган, биоразградими, несъдържащи парабени и други токсични съставки, а след употреба можем да ги компостираме. Например Hanx. Това е супер лесен eco switch, който реално допринася с много.

И вибраторите могат да са еко!
Blush Novelties е бранд, произвеждащ биоразградими вибратори, направени от биопластмаса, която се разгражда за няколко дни в определени за това условия (не, това няма да стане в нощното ви шкафче, гарантираме).

Gaia вибраторите са като всички други, тоест материалът не променя преживяването, а дори в някои отношения са по-добри, защото е много лесно и сравнително евтино да бъдат произведени. Доста cool!

Соларната енергия не е само за сгради
Като говорим за иновации, няма как да не споменем CalExotics. Първият вибратор в света, който се зарежда чрез соларен панел и тотално отхвърля електрическото захранване и нуждата от батерии.

“Изборът на секс играчка със соларно захранване е идеален начин да внесете екологичност в сексуалния си живот.“ Казва го Никол Гросман от CalExotics: “презареждащите се играчки също са добър вариант“. Батериите ги демонизираме.

Натурални материали
Секс играчки без пластмаса съществуват от хиляди години, много преди въобще светът да е познавал този ужасен за планетата материал. Ахреолози откриват примитивни дилда, направени от камък или стъкло, най-старото от които е на повече от 30 хиляди години. Щом преди са могли така, и ние днес можем!

Секс играчки от безопазно за тялото стъкло, полускъпоценни камъни и дърво са налични и леснодостъпни за всеки, а дизайнът им е много по-привлекателен. Италианският дизайнер Силвия Пикари, например, обича да свързва секс и изкуство с невероятните си еротични приспособления, направени от дърво. Тя вярва че “дървото е “топъл“ материал, идеален за бавен, божествен подход към удоволствията.“

Рециклираме!
Когато дойде моментът да си кажем чао със старите секс играчки, си заслужава да си направим труда и да разучим възможно ли е да ги рециклираме. Понякога производителите приемат обратно продуктите, рециклират ги и предлагат нещо в замяна, например отстъпка. Така правят Lovehoney. Това не само помага на околната среда, но и ни спестява срама да се появим в център за рециклиране с чанта стари вибратори.

Устойчиво бельо, абсолютно да
Да, повечето секси бельо и костюми са направени от кожа, PVC, полиестер и други изкуствени материали, но има и едни определени брандове, които много ни радват с философията си за “бавна“ устойчива мода.

Италианската Cosabella продава ръчнонаправено крафт луксозно бельо и използва само натурални бои и материали: рециклирана дантела във формата на съблазнителни бодита, сутиени, бикини и други. Испанската марка Bijoux Indiscrets има подобна философия: изпозват само веган, рециклируеми и рециклирани материали. Те са абсолютно против естествената кожа, защото производството на кожа е “ужасяващ процес, който вреди на планетата с токсични химикали и високо енергоконсумиращи механизми“. Сългасни сме.

Проучете нещата и започнете с малки стъпки
Както с всички други усилия и опити да се грижим за планетата, така и в този случай е нужно проучване. От множество страни сме подложени на натиск към природосъобразност, сякаш става изведнъж, но всъщност устойчивостта отнема доста време и пари, които невинаги имаме. Мислете спокойно и правете малки промени, това е достатъчно.

Експертът по устойчив секс, автор на книгата Eco Sex, Стефани Вайс, се сългасява: “Разбирам, че когато някой средностатистически потребител си купува кондоми, то е защото му предстои среща с някой много секси и иска нещата да станат. Никой не иска да мисли за устойчивост и природосъобразност в такъв момент. Всички обичаме секса, но ако продължаваме така, в близките десетилетия може да нямаме много време за него, защото ще ни вълнуват неща като бетствия и липса на чиста вода. Затова да се ангажираме с това сега. Ситуацията е изцяло в наши ръце.“

More Love