Следва

Овесени сладки по Елена Тихомирова

Офис обяд експрес. Оазисът - Nordsee

Зима е, но това далеч не е причина да похапваме нездравословно. Е, ако предпочитатe, правeте го, но знайте, че...

Food преди 14 години

Зима е, но това далеч не е причина да похапваме нездравословно. Е, ако предпочитате, правeте го, но знайте, че обезателно пропускате много. За какво говорим?

За Nordsee или както се оказа – лекият морски бриз сред бурното течение на ресторантите за бързо хранене.

Макар и ресторант за бързо хранене, Nordsee далеч не оставя такова впечатление у посетителите си. Уют и гостоприемство ви очакват в морската обстановка на този нов, но само за страната ни морски рай.

Историята на Nordsee не е никак кратка. Тя започва в далечната 1896 г. под името „Deutsche Dampffischerei Gasellschaft Nordsee”. Основана в Бремен, Германия, основната цел на компанията била да снабдява вътрешността на страната с прясна риба.

След около век развитие в областта на рибната логистика и ресторантьорството, Nordsee се превърнаща в модерна верига ресторанти, предлагаща здравословно и балансирано меню, поднесено в уютна и модерна за гражданите обстановка.

Да, точно така, само начинът и бързината на обслужването напомнят на ресторант за бързо хранене, но истината е, че морската обстановка е изключително предразполагаща към дълги разговори за лято, море и....още нещо. А менюто! Ако си решил да опиташ от всичко наведнъж – едва ли ще ти стигне място. Порциите са изкусно поднесени и често самодостатъчни за засищането на един човек.



И естествено, че ще ви хареса и пак ще поискате да надникнете в дълбините на прясно приготвената и здравословна морска храна. Сред дълбоката синева на безкрайния щанд с морски деликатеси ви препоръчваме задължително да опитате уникалната рибна супа с много подходящото име La Mer.



Уникална, поради това, че тя се приготвя по рецепта, характерна само за Nordsee, а оттук и уникалният й вкус, който трудно може да бъде забравен. Супата е приготвена на основата на вино и сметана, а вкусът и е толкова незабравим заради специалното филе от пангасиус и риба треска в нея. И всичко това поднесено с допълващия вкус на скариди собствена реколта.



Горещо ви препоръчваме и свежия вкус на морската салата, предлгана в Nordsee. Необятна по отношение на съставките си, тази салата ще ви донесе усещането за истинска гурме левитация със своя лек вкус. Скариди и свежа салата, поднесени с два вида дресинг – млечен и билков, допълващи се от вкуса на моцарела и варени яйца, са едни от основните съставки, допринасящи за вкуса на тази салата, поднесена с прясно изпечена багета.



Сред множеството от предлаганите рибни менюта, имахме възможността да опитаме филето от риба треска. Уникалният вкус на прясно панираното филе изкусно се допълва от различните по вкус и вид гарнитури, които можете сами да изберете според предпочитанията си.



Не забравяйте да си вземете и нещо за десерт. Изключително учтивият и подготвен персонал винаги е на ваше разположение със съвети според вкуса и настроението ви. Десертите са леки и същевременно омайващо вкусни и ще допълнят у вас усещането за свежест... като морска пяна, топяща се под небцето ви.



Разбира се, като всеки ресторант с добра традиция във веригите за бързо хранене, от Nordsee са помислили и за тези, които вечно бързат или просто са решили да пренесат морското настроение в дома или офиса си.



Ще бъдете приятно изненадани от начина на поднасяне – в кутии под формата на риба ще можете да отнесете вскусотиите по течението на забързания ден.



И след всичко прочетено, сигурно вече сте нетърпеливи да се обадите на най-близките си хора и да ги заведете точно там – в Nordsee. Къде е мястото? Mall of Sofia-food court ет.3, по рибата ще ги познаете.

www.nordsee.com
 

More from View Sofia

More Food