Следва

ТВ когато е ВКЛ, АРТ когато е ИЗКЛ

За щастливи и здравословни зимни сутрини - закуска за шампионки

За да сме по-здрави: закусваме. По-снажни: закусваме. По-енергични и усмихнати: закусваме. По-спокойни: закусваме. Какво ли? 

Food преди 3 години

Червена череша, тиквено семе, семена от чиа, корен от мака, конопени семена, фибри от хуск, сушен кокос. Тези съставки, повечето познати, са важни, много богати на полезни вещества, които дават енергия, подпомагат съня, регулират флората на организма, подпомагат нервната система - а това е важно. Открихме ги и ги пробвахме, идеално смесени в продукт, изцяло български, който определено си заслужава да познавате: FoodBrains!

Защото е мрачен ноември, защото енергията ни някак главоломно пада в прехода есен-зима, защото кратките дни и реално повечето време за сън всъщност ни изморяват, защото цялата Ковид обстановка ни действа ментално и физически. И все пак, има едни простички правила, които се опитваме да следваме, за да даваме на тялото и ума си сили, едно от които е да закусваме пълноценно, здравословно и умерено. Този прекрасен навик често ни изкарва от летаргичните състояния, съпровождащи положението, в което се намираме. Разказваме какво открихме.

via GIPHY

Философията и изпълнението на FoodBrains са напълно brainblow-ващи. Със замах предоставят продукт, който ни предразполага (без грам усилия) да надградим грижата за себе си. Те са бранд, разработен върху идеята за лека, но богата, пълноценна и полезна закуска, и именно това предлага: разнообразни миксове от супер храни, ядки, полезни семена, плодове (и още други goodies) - храната, с която се грижим за тялото си, която, най-просто казано, дава онова, от което истински се нуждаем. Имплементират се лесно към всеки лайфстайл и са съзнателно създадени без нищо излишно (визираме захари, подсладители, ГМО, глутен). Към ежедневните фреш, йогурт или смути добавяме порция от предпочитания FoodBrains микс и най-обикновената закуска се превръща в изключително пълноценна, засищаща, в пъти по-вкусна и полезна. За секунди се зареждаме с допълнителни витамини А, B1, B2, C, E, P, протеини, полезни мастни киселини, магнезий, цинк, Омега 3 и 6, смесени в порциони, които носим лесно и удобно, в офиса, на тренировка, докато пътуваме и във всички други стотици ситуации, в които се озоваваме, сутрин, следобед, чак до вечерта. 

Нутриентите са ни приоритет, защото стресът, смяната на сезоните и застудяващото време действат (освен на енергичността и продуктивността) на имунитета и цялостното физическо себеусещане. Закуската, каквато обикновено я приготвяме, колкото и здравословна да е, е недостатъчна в хранителните си стойности, защото повечето пъти е твърде високо въглехидратна, с неясен произход, съдържаща малко витамини и полезни вещества, а понякога и в неточно количество. С FoodBrains този проблем неминуемо изчезва - при създаването им всичко е грижливо пресметнато и обмислено. Всяка порция (а те са по десет в опаковка) дава точно нужните количества фибри, въглехидрати, белтъци и мазнини.

Подобаващо споменаваме също, че има подходящ Food Brains микс за всяко предпочитание. В началото се чудихме кои вкусове да си поръчаме, затова, типично по женски, се сдобихме с всичките. Банан и кокос; червена боровинка и бадем; фурми и спирулина; червена череша и корен от мака; кайсия и чиа; сини сливи и конопено семе; годжи бери и стевия - всеки микс носи различни за здравето ползи, помагащи ни да се съвземем, да се вземем в ръце и мотивирано да преминаваме през дните си.

Знаем, че всеки трябва да съобразява храненето си с начина на живот, активността, възрастта и нуждите на тялото, затова резюмираме различните вариации на страхотните здравословни миксове:

*Стандартната серия е за ВСЕКИ, който иска да покаже любов към себе си и внимание към здравето си с ежедневен прием на суперполезна и вкусна храна.

*Серията с добавен био протенин е за активно спортуващите, които имат нужда от екстра енергия и подсилване на мускулите, ставите и системите като цяло. 

*И малчовците не остават пренебрегнати, защото има специална джуниър серия, подходяща за деца над 3 години, спомагаща изграждането на здравословни навици.

И понеже мислите ни са навсякъде и често се разсейваме, възползваме се от удобството, че FoodBrains предлагат абонаментна услуга, благодарение на която никога не оставаме без прекрасна закуска, а и взимаме продуктите по-изгодно. 

Знаем, че моментът е такъв, и всички го преживяваме донякъде неприятно, но малките неща като хубавата храна, слънчевата светлина (колкото и оскъдна да е), редовни упражнения и добър сън са точно self-care практиките, които имат силата да ни изкарат от изморителното ежедневие и да помогнат да се настроим за всъщност готин winter mood! 

Абонираме се и поръчваме великолепна и здрава закуска от официалния сайт на Food Brains (супер лесичко е) или дикректно грабваме от софийския магазин Гросерия.

Инстаграм и Фейсбук профилите им са страхотно място за съвети и рецепти, - обезателно ги следваме.  

More Food