Следва

Най-добрите skin care продукти за 2020-та: от The Ordinary до CeraVe

Хиперпигментацията: оръжието е нощната грижа Pigmentbio

Утрото може да е по-мъдро само ако вечерта сме се освободили от всичко, което няма място върху лицето ни. Особено ако става дума за неестетичните хиперпигментации, поставящи на изпитание връзката ни със слънцето

Face преди 3 години

Хронобиологията учи, че нощта е идеалният момент да атакуваме с тежката артилерия проблемите, които обичайно възникват през деня - тъмните петна. Съчетавайки мъдростта на времевите цикли със силата на науката, BIODERMA поднася иновативно решение, съизмеримо с последно поколение салонна процедура. Нощният крем от серията Pigmentbio има силата да възстанови кожата по време на сън за постигане на равномерен и сияен тен, връща блясъка, изглажда фините линии и увеличава плътността й. Науката доказва, че клетките на кожата работят най-активно точно докато сме в прегръдката на Морфей. В часовете между 21 и 7 се произвеждат така ценните хормони на растежа, а нивото на препятстващия регенерацията кортизол е нулево. Дерматолозите с право наричат луксозната текстура на крема „водообразна нощна маска", която ни хидратира, задържайки водата и така осигурява непрекъснато действие през цялата нощ, засилвайки бариерната функция, чрез образуване на защитен слой.

И което е най-важно – Pigmentbio Night Renewer наистина премахва петната, използвайки прецизен научен подход. Както останалите продукти от гамата, Pigmentbio Night Renewer също съдържа LUMIREVEAL™. Уникалната в световен мащаб технология е вдъхновена от Златния стандарт в терапиите на петна. Този път обаче ексклузивната грижа е по-достъпна отвсякога, а BIODERMA я поднася под формата на елитна медицинска козметика. От beauty-индустрията наричат Lumireveal „забележителна монотерапия, насочена към трите ключови етапа в процеса на депигментация". На първо място, нощният крем Pigmentbio намалява възпалението, причинено от меланогенезата. След това атакува тирозиназата (ензимът, отговорен за първия етап от производството на меланин) и за финал активира обновяването на кожните клетки, така че да осигурят свеж и здрав изглед на кожата. Патентът EPIDERMACTIV™ подпомага клетъчното обновяване, като премахва клетките, пълни с меланин.


Кожа без петна - успехът идва в 5 красиви опаковки


Точно те причиняват оцветяванията, наричани още „слънчеви" или с откровено дискриминационното „старчески". Освен прекомерната концентрация на меланин, вина имат хормоналните изменения и възпалителните процеси. За да ги спрем, трябва да започнем борбата си на чисто. Ето защо, преди да пристъпим към нанасянето на богатия и хидратиращ нощен крем, първо посягаме към мицеларната вода H2O на Pigmentbio за да отстраним остатъците от деня. Така докато тялото и умът ни релаксират, започва детоксикацията на епидермиса, мускулите ни са отпуснати и кожата е в състояние да абсорбира всички биологично активни компоненти. Неслучайно, иновацията за нощна грижа се допълва с мощното действие на витамините C, E и PP, и салициловата киселина, като така подпомага намаляването на производство на меланин, ограничава възпалението, за да ни защити от образуване на нови петна вследствие на увреждане, и подсилва клетъчното обновяване, за да елиминира съществуващите тъмни петна и изравни тена. Друга важна съставка на продукта е Хексапептид-2 , който подобрява еластичността на кожата и изглажда фините линии.

Големият въпрос е доколко ефективна на терен е амбициозната програма за нощно лечение на хиперпигментация? Водещи дерматолози уверяват, че ключов двигател на успеха е постоянството. Практиката сочи, че целенасоченото и редовно прилагане на продуктите от серията Pigmentbio води до трайно намаляване на пигментациите. Безспорно най-голям дял в успешното третиране има нощната грижа. Добрата новина е, че вече разполагаме с целия този бюти арсенал в уюта на дома си. Така дори да пропуснем самоизолацията, Pigmentbio оставя контрола в ръцете ни. Нечестно, но добро предимство! 

More Face