Следва

Neo Nude, Neoтразим

42 кадъра, доказващи чара на Pixie cut

Бихме, да  

Hair преди 3 години

Вечна, но парадоксално модерна, прическата pixie, независимо от десетилетието или от сезонните трендове, носи една особена привлекателност, която я кара се появява отново и отново на Червения килим, година след година. Освен че е любима на няколко хиляди любими звезди от разни десетилетия, тя има силата да преобразува както физически, така и психически онези, които се осмеляват да се хвърлят в драстичната промяна. Знаете много добре каква смелост се изисква...


Пак с бретон? Стилистите кимат утвърдително


За щастие, това е и изненадващо универсален стил фризура, което означава, че почти всеки може да изглежда добре с нея, независимо от формата на лицето. Всичко, което е необходимо, за да се придобие нужната смелост за "скок в дълбокото", е бърз поглед към жени като Зоуи Кравиц, Хали Бери, Майли Сайръс и Дженифър Лорънс, за да разберем колко практична е pixie и как тотално променя целия изглед на лицето.

Въпреки това, въпреки че формата на лицето не трябва да диктува каква да е прическата ни, полезно е се съобразим с нея, при решешението каква точно pixie форма да поискаме от фризьора. "Когато мислите за pixie, формата на лицето е важен фактор, който трябва да имате предвид“, казва фризьорът Барни Мартин от Barney Martin Salon пред Vogue. "Например, ако лицето ви е леко закръглено, трябва да запазите известна дължина отпред, за се оформи и издължи лицето“.


Петте ключови стъпки за здрав скалп и лъскава коса


Формата на лицето - и как ще се промени тя, след като предприемем стъпката - не е единственото нещо, което трябва да имаме предвид. "Естествената текстура на косата съшо е определяща“, казва Мартин. "Ако косата е много къдрава, ще трябва ежедневно да я оформяте, изсушавате и изправяте, по-често от тези, които имат естествено по-права коса“, обяснява той. За да поддържаме пиксито си идеално през цялото време, фризьорът също препоръчва редовно да подстригваме и оформяме косата си, в идеалния случай на всеки четири до шест седмици.

Двама огромни фенове на прическата са австралийските модели Ема Бойд и Джесинта Франклин, които споделят, че pixie-то променя не само външния вид, но и стила и поведението. "Прическата ми ме насърчи да се забавлявам повече и да експериментирам с модата“, казва Франклин. "Чувството е, че си тотално променен външно - дори само в дънки и тениска, с тази прическа се чувстваш много пънк и много модерно. Освен това предефинира начина, по който стилистите ме подготвят за фотосесии."


20 лесни прически, които отнемат по-малко от минутка


"След като си направих pixie, стилът ми се промени и, разбира се, претърпях "криза в гардероба", споделя Бойд. "Сега съм склонна да се обличам малко по-момчешки и може би малко по-парижки. Купих много повече бижута и нося обици много повече сега... шапки също, предимно барети и малки шапчици."

От 50-те години на миналия век редица звезди избират тази прическа като средство за преминаваме през различни фази от живота - например Елизабет Тейлър през 1950-те или Уинона Райдър през 90-те. Докато много известни личности са склонни в крайна сметка да "еволюират" и редовно променят външния си вид, редица икони като Еди Седжуик и Twiggy превръщат pixie-то в своя запазена марка.


Най-красивите прически на 70-те: от къдрици до супер прави хипи коси


От Кейт Мос и Линда Еванджелиста до Наоми Кембъл, става все по-трудно да се посочи модел, който не се е забърквал с този стайлинг, и резонно - прическата има неоспоримата възможност да подчертава съвършено скулите. И Бела Хадид, която току-що отново се върна към pixie-to , и Кендъл Дженър, и Джиджи Хадид правят същото, дефилирайки за Том Форд  на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Ако и вие като нас мислите да се посветите на pixie прическата, наистина никога не е имало по-подходящ момент от сега! За още вдъхновение, с любезното съдействие на всички - от Мишел Уилямс и Рут Нега, до Ан Хатауей и дори Одри Хепбърн, ви представяме 42 кадъра, които доказват, че pixie cut-ът може да ви преобрази тотално, като същевременно освободи духо ви напълно. При това красиво!  

More Hair