Следва

Грънджът се завръща в новия сингъл на българската група „Krekhaus”

25-те най-добри нови филма на 2021: "Обещаваща млада жена", "Бял тигър" и останалите

Пригответе пуканките

 

Movies & TV преди 3 години

2021-ва не е това, което ни се иска. Плановете ни са отменени, празниците и сватбите - отложени, удължават се заповедите да останем у дома, фирмите продължават да са временно затворени. За съжаление това включва и кината, поне до 1-ви февруари. Много от кината бяха ударени двойно, първо заради затварянето, и второ, защото много важни филми, предвидени за пускане през 2020-та, в крайна сметка бяха отложени и ще излязат на екран със закъснениие. 

via GIPHY

 

Силно се надяваме голямата част от тези заглавия да премират през тази година, все пак, с днешна дата ваксинациите напредват, болниците имат по-добри познания за опустошителния вирус и бизнесът намира нови начини за работа с ограничения. Т.е. надеждата, че най-после ще можем да се радваме на добрите заглавия в реална среда, растат с всеки ден. 

Придържайки се към тази надежда, изброяваме кои са 25-те най-вълнуващи филма с участието на огромни актьори от типа на Оливия Колман и Приянка Чопра-Джонас, които предстоят: 

1. Бащата

С Антъни Хопкинс, Оливия Колман, Руфъс Сюел - с майсторските си изпълнения, заслужаващи награди, филмът проследява живота на застаряващ уелсец, който трябва да се справи с прогресиращата загуба на памет в този емоционален филм за опустошителната болест.

Дата на премиерата: 8 януари 2021. 

2. Една нощ в Маями

В ролите: Кингсли Бен-Адир, Алдис Ходж, Ели Гур, Лесли Одом младши. Режисиран от носителката на Оскар Реджина Кинг, филмът описва една нощ (разбира се, в Маями), след като легендарният велик боксьор на всички времена Мохамад Али (известен по това време като Касиус Клей) побеждава шампиона в тежка категория Сони Листън и отбелязва нощта, празнувайки с трима приятели: лидерът на движението за граждански права Малкълм Х, соул певецът и композитор Сам Кук и играчът на американски футбол Джим Браун. Въпреки че историята е измислена, тя е вдъхновена от нощта, която четирите революционни фигури прекарват заедно в хотелска стая в Маями през 1964 г.

Дата на премиерата: 15 януари 2021, Amazon Prime Video.

3. Разкопките

В главните роли: Кари Мълиган, Ралф Файнс, Лили Джеймс. Живеейки във Великобритания преди Втората световна война, богатата вдовица (Мълиган) наема аматьор-археолог да разкопае надгробните могили в нейното имение. Когато правят откритието, "отзвукът от миналото на Великобритания отеква в лицето на несигурното й бъдеще".

Дата на премиерата: 22 януари 2021, Netflix. 

4. Белият тигър

В ролите: Приянка Чопра-Джонас, Адарш Гурав, Раджкумар Рао. Базиран на най-продаваната книга на Ню Йорк Таймс, която описва личността на Балрам Халвай (Гурав), който, откакто е роден в бедно село, е обучаван само за слуга. Работейки като шофьор за богата двойка, той осъзнава докъде могат да стигнат околните, за да спасят кожата си (включително да го предадат), така че се бунтува срещу системата, на която винаги е бил подчинен. 

Дата на премиерата: 22 януари 2021, Netflix. 

5. Sound Of Metal

В ролите: Риз Ахмед и Оливия Кук. Рубен (Ахмед) и Лу (Кук) живеят заедно в група, която обикаля от град на град заедно за рок концерти, докато един ден Рубен е обзет от силен звън в ушите, който бързо отстъпва място на глухотата. Победен от безпокойство, депресия и гняв, той се настанява в дом за глухи наркомани, управляван от ексцентричния глух ветеран Джо. В този свят на мълчание и под строгата грижа на Джо, Рубен трябва да се изправи пред страховете си по-честно от всякога.

Дата на премиерата: 29 януари 2021, Amazon Prime Video.

6. Туист

В ролите: Рафърти Лоу, Лена Хейди, Рита Ора, Майкъл Кейн и Ноел Кларк. Римейк от 2021-ва на класическия роман на Чарлз Дикенс ("Оливър Туист", както се разбира от заглавието) в съвременен Лондон.

Дата на премиерата: 29 януари 2021. 

7. Обещаваща млада жена

В ролите: Кери Мълиган, Адам Броуди и Лаверн Кокс. Режисьорският дебют на Emerald Fennell (забавен поради Covid-19) ще ви развълнува много. Започващият разговор във филма за #MeToo ерата е навременен поглед към солидарността и включва вълнуващо изпълнение на Mulligan.

Дата на премиерата: 12.02.2021.  

8. Номадланд

В главната роля: Франсис Макдорманд. Филмът на Клоуи Жао вероятно ще е основна тема за разговор в сезона на наградите, тъй като вече бе коронован за победител в "Наградата на публиката" на филмовия фестивал в Торонто, има и "Златен лъв" за най-добър филм. След икономическия колапс на работнически град в провинция Невада, Ферн (Франсис Макдорманд) стяга фургона и тръгва по пътя, изследвайки живота извън конвенционалното общество като съвременен номад.

Дата на премиерата: 19 февруари 2021. 

9. Редки животни

В ролите: Били Пайпър и Лили Джеймс. Режисьорският дебют на Пайпър - която прави невероятно изпълнение през 2020 -та в "Мразя Сузи" - разказва историята на кариерно ориентираната самотна майка, Манди (Пайпър), която среща "обезпокоителен" мъж.

Дата на премиерата: 19 февруари 2021. 

10. Мавританецът

В ролите: Тахар Рахим, Шайлин Удли, Джоди Фостър и Бенедикт Къмбърбач. Въз основа на най-продаваните мемоари на Ню Йорк Таймс - на Мохамеду Улд Салахи, тази истинска история разказва за залавянето на Салахи (който е мавританец) от правителството на САЩ и изпращането му на 14-годишен затвор в залива Гуантанамо без обвинение и съдебен процес. Слахи намира съюзници в лицето на адвоката Нанси Холандър (Фостър) и нейния сътрудник Тери Дънкан (Уудли), чиято борба за справедливост се подпомага от доказателства, разкрити от страховит военен прокурор, подполковник Стюарт Куч (Къмбърбач).

Дата на премиерата: 26 февруари 2021. 

11. Всички говорят за Джейми

В ролите: Макс Харуд, Шарън Хорган и Ричард Е. Грант. Базиран на наградения с множество призове мюзикъл в Уест Енд (който се основава на реалната история на Джейми Кембъл), филмът проследява 16-годишния Джейми, израстващ в имението си в Шефилд с мечта да стане drag-queen.

Дата на премиерата: 26 февруари 2021. 

12. До Оливия

В главните роли: Кийли Хоус и Хю Боневил. Филмът е посветен на писателя Роалд Дал и съпругата му, актрисата Патриша Нийл, в момента, в който двойката се премества в английската провинция.  Светът им се преобръща с главата надолу, когато дъщеря им Оливия умира и семейството е погълнато от споделена скръб, която се превръща в източник на сила.

Дата на премиерата: февруари 2021. 

13. Съединените щати Vs. Били Холидей

В главните роли: Андра Дей, Треванте Роудс и Наташа Лион. Лий Даниелс разказва историята на джаз иконата Били Холидей, включително когато е разследван от Федералния департамент по наркотиците в тайна операция под прикритие, водена от агент, с който Холидей има връзка. 

Дата на премиерата: февруари 2021 г.

14. Coming 2 America

В ролите: Еди Мърфи, Лесли Джоунс, Трейси Морган, Тейана Тейлър и Джеймс Ърл Джоунс. Дългоочакваното продължение на комедията на Мърфи от 1998-ма за принца на измислена африканска държава, който пристига в САЩ с цел да си намери жена. Бързо изминават последните 20 години и принцът вече е крал Akeem, но се озовава на друго задгранично пътуване до квартала Куинс в Ню Йорк.

Дата на премиерата: 5 март 2021, Amazon Prime Video.

15. Палм Спрингс

В ролите: Анди Самбърг, Кристин Милиоти и Дж. К. Симънс. Любителите на филма вероятно вече са чули за шумотевицата покрай него, защото вече бе пуснат на американския сайт за стрийминг Hulu по-рано тази година и събра 94% рейтинг. Сега и ние най-накрая можем да го гледаме чрез Amazon Prime Video. Във филма двамата главни герои се срещат на сватба в Палм Спрингс, но "нещата скоро се усложняват, когато двойката се оказва неспособна да избяга от мястото, както и от себе си, още по-малко един от друг". 

Дата на премиерата: началото на 2021, Amazon Prime Video.

16. Джеймс Бонд: Няма време да умреш

В ролите: Даниел Крейг, Рами Малек, Лашана Линч и Наоми Харис. Това е последното превъплъщение на Крейг като британски шпионин с лиценз да убива в този дългоочакван филм за Бонд, който най-накрая трябва да излезе тази година, придружен от саундтрак на Billie Eilish.

Дата на премиерата: април 2021. 

17. Респект

В ролите: Дженифър Хъдсън, Форест Уитакър, Марлон Уейънс и Мери Джей Блайдж. Хъдсън е Арета Франклин в дългоочаквания биографичен филм за легендарната соул певица.

Дата на премиерата: 2021.

18. Черна вдовица

В главните роли: Скарлет Йохансон, Флорънс Пю и Дейвид Харбър. Филм за супергероини, ясно. 

Дата на премиерата: 2021.

19. Омъжи се за мен

В главните роли: Дженифър Лопес и Оуен Уилсън. Романтична комедия, базирана на едноименния роман на Боби Кросби, в която става въпрос за двама непознати, които първо се загаджват, а чак след това се запознават. Романтична комедия за ерата "Женени от пръв поглед" с участието на двама ром-ком герои: Лопес, заснета с екстравагантна сватбена рокля по време на снимките на филма в Ню Йорк миналата година, и Уилсън.

Премиера през 2021 г.

20. Ромео и Жулиета

В главните роли: Джош О'Конър и Джеси Бъкли. Двама от най-вълнуващите британски актьори поемат класическите Шекспирови роли в спектакъла на Ромео и Жулиета в Националния театър.

Дата на премиерата: пролетта на 2021-ва, On Sky Arts и NOW TV. 

21. Без угризения

В ролите: Майкъл Б. Джордан, Джоди Търнър-Смит и Джейми Бел. Джордан играе бившия военноморски тюлен, сега служител на ЦРУ Джон Терънс Кели, в екранизацията на шпионския роман на Джак Райън.

22. Новини от света

В главните роли: Том Ханкс и Елизабет Марвъл. Базираният в Тексас пет години след Гражданската война в САЩ, капитан Джеферсън Кайл Кид (Ханкс), който сега пътува наоколо като разказвач на истории, се сблъсква с Йохана, германска имигрантка, която остава сирак и е отгледана от индианците от Киова. Принудена да живее с биологичните си леля и чичо против волята си, Кид решава да защити детето, отвеждайки го там, където законът казва, че принадлежи. И те тръгват на бурно пътешествие заедно.

Дата на премиерата - 2021-ва. 

23. Последното писмо от вашия любовник

В ролите: Фелисити Джоунс, Шайлин Удли, Джо Алвин и Нкути Гатва. Въз основа на повестта на кралицата на романтичните романи Джоджо Мойс, Джоунс играе Ели, журналистка в съвременен Лондон, която разкрива поредица от писма, илюстриращи афера със закръглена звезда във френската Ривиера от 60-те години. Тя се оказва обсебена от романтиката между Дженифър Стърлинг (Уудли) и Антъни О'Хеър (Калъм Търнър) в този нетипичен ром-ком.

Дата на премиерата - тази година. 

24. Безсмъртни

В ролите: Джема Чан, Анджелина Джоли, Ричард Мадън, Салма Хайек и Кит Харингтън. Следвайки Avengers: Endgame, Marvel се завръща с група безсмъртни супергерои, включително русата Джоли.

Дата на издаване: 2021.

25. Момче, наречено Коледа

В ролите: Дама Маги Смит, Стивън Мърчант, Кристин Уиг и Джим Бродбент. Още не е Коледа, но вече имаме едно празнично предложение за 2021-ва, базирано на най-продаваната детска книга от автора и борец за психично здраве Мат Хейг. Историята проследява обикновено младо момче на име Николас, което се отправя към необикновено приключение в снежния север в търсене на баща си, който се стреми да открие легендарното село на елфите - Elfhelm. Вземайки със себе си един своенравен елен (Blitzen) и лоялна домашна мишка, Николас скоро  разбира, че няма нищо невъзможно...

Дата на премиерата: ноември 2021. 

More Movies & TV