Защо сънуваме бившите си

Защо сънуваме бившите си

Не искаме да чуваме за него, но често го сънуваме - Слава Богу, това не означава, че все още сме влюбени, ето 7-те причини защо 

Преди да започнем с изброяването, disclaim-ваме, че сънуването почти винаги е израз на потиснатото подсъзнателно. Това, което не признаваме пред себе си, което не искаме да покажем на другите и което не смеем да погледнем в очите. 

via GIPHY


Синастрията - общ поглед върху индикаторите за любов и омраза в астрологията1. Страдаме по загубата на връзката, а не на човека

Дори когато раздялата е с добри чувства и по взаимно съгласие , ние преживяваме загубата на близостта, опората и споделените емоции в този човек. Често не позволяваме на тъгата да ни обземе докато сме будни, затова принуждаваме сърцето ни да скръби, докато спим. Възможно е да сънуваме как бившето ни гадже умира не защото искаме това, а защото още ни боли от "смъртта“ на връзката. Това е здравословна част от пускането на болката и излекуването след раздяла. 

2. Работим към излекуване на травма

Подсъзнанието ни винаги действа на база нерешени проблеми, независимо дали са от детството, предишни връзки или някаква друга травма, която сме преживяли. Ако в живота ни има нерешен проблем, най-вероятно той се проектира от връзка към връзка и от връзка в сън. Например, ако първата ни любов е завършила с предателство, лъжа, изневяра, може да сънуваме как ние изневеряваме на партньора или в по-скоро бившия си. Това е несъзнателен отмъстителен инстинкт, с които опитваме да преодолеем невярата и съмненията. С други думи, бившето ни гадже може просто да е повод, платно, на което да излеем несъзнаваните си болки, причинени от по-голям психически блокаж. 

3. Интегрираме уроците от минала връзка в новата

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.