Следва

„Крамър срещу Крамър": когато фасадата на съвършеното семейство се пропуква

Ще има ли втори сезон на "Мер от Ийсттаун“?

Искаме, обаче...  

Movies & TV преди 2 години

В момента гледаме точно като Кейт Уинслет на горната снимка, леко тревожно и тъжно, защото тази наистина хубава криминална драма изглежда няма да продължи. Има някои истории, които просто трябва да са кратки и да приключат, оставяйки желание за още, и "Мер от Ийсттаун" е от тях. Детективската драма на HBO излъчи финалния си епизод преди няколко дни, който завърши не само с шокиращ обрат и "подреден" край, но и с уникална сцена на Мер Шийхан (Кейт Уинслет), който дълго ще остане в съзнанието ни и която предпочитаме да не разказваме, за да я видите сами, ако във вихъра на седмицата все още не сте изгледали последния епизод. 

via GIPHY

И въпреки задъхващия и достатъчен край, трудно е да не копнеем за повече сериали като този или за още по-лесно - да не очакваме още поне един сезон на "Мер от Ийстаун". Теориите са много, но реалността - една, правим разбивка шансовете (които са по-скоро минимални) по-долу.


Всички подозрително-симпатични персонажи от сагата на HBO Mare of Easttown на едно място


"Мер от Ийсттаун" е жанрово определен като "limited series"

Подобно на "Нормални хора" и "Кралски гамбит", "Мер от Ийсттаун" е замислен и осъществен като едносезонна ограничена поредица, предназначена да разкаже цялата си история в седем епизода. Би било огромна промяна за шоуто да продължи след финала, макар и не невъзможно. Ако ответът на публиката е достатъчно положителен и търсенето е голямо, възможно е HBO да настоява за втори сезон. 


Ще има ли втори сезон на The Queen's Gambit?


Нито режисьорът Крейг Зобел, нито сценаристът Брад Ингълсби казват нещо в подкрепа продължаването на историята

Никой от създателите на "Мер" не изглежда особено запален по идеята да принуди детектива да се върне в светлината на прожекторите. Изглежда, че основната грижа на екипа е да се увери, че последната сцена е възможно най-мощна и запомняща се, и сега вероятно облекчени пият коктейли и никак не мислят за още работа. В интервю за колегите от ELLE, Ингълсби признва, че "Идеята е да забиеш финала, защото в противен случай публиката си мисли: "Човече, пропилях всички часове от живота си в гледане на този слаб сериал.“ И заради това просто бях убеден, че краят трябва да е много добър." Използването на думата "край“, а не "финал“, е показателна според нас. 

Но, в интервю за Esquire, същият той разкри, че би се съгласил да се върне за друга глава: "Никога не сме говорили за продължение... това е много затворена история. Мисля, че вече знаете това, видяхте как историята свършва. Мисля, че всички свободни краища се връзват и нищо не остава незавършено. В момента нямам [сезон 2] в главата си, но искам да кажа, че наистина обичам Мер. Ако някога има как да й посветим страхотен втори сезон, със сигурност ще го обмисля. Бих го направил само ако съм убеден, че можем да го направим по-хубав от първия. Не бих го направил само защото имам шанса, интереса и бюджета. Бих искал да се уверя, че всичко ще толкова богато и завладяващо, колкото първия сезон."

Актьорите също вярват, че историята е най-добре да бъде оставена на мира, но и те биха били готови да се върнат за хубаво продължение

Въпреки че Кейт Уинслет все още не е изразила мнение относно завръщането си в "Мер от Ийсттаун", Ангури Райс, в ролята на същерята на Мер - Шивон, е доста съгласна. "Някой ме попита това вчера и моят незабавен отговор е "Да! “, казва актрисата. "Но колкото повече се замислям, толкова повече мисля, всъщност ще бъда и безкрайно щастлива, ако героите останат там, където са сега, след последния епизод на първи сезон, Колкото повече мисля за това, толкова повече ми се струва, че отговорът трябва да е "Не, не, не.“ Обичам самостоятелната сила, която има тази история. Но, разбира се, ако Брад напише сценарий за невероятен втори сезон, връщам се! Не знам какво чувства той по въпроса. Когато поех ангажимента, планът беше сериалът да има само седем епизода."

via GIPHY

More Movies & TV