Insta Beauty Вдъхновение: Блясък, ярък цвят, камъни, истински цветя и още съвети от топ гримьорите на нашето време

Insta Beauty Вдъхновение: Блясък, ярък цвят, камъни, истински цветя и още съвети от топ гримьорите на нашето време

От Марсело Гутиерес до Еми Дръмех: шест гримьора, които следваме с кеф

Със сигурност знаем едновременно порочното и удоволствено чувство от дългото, дълго скролване в Instagram, когато в един момент вече не различаваме лицата на снимките и за секунди всичко е става така еднотипно, че се слива. Е, в такива моменти отваряме профилите на един от тези шест безупречни грим творци и разнообразяваме social media преживяването си по наистина най-красивия възможен начин: с необичаен ярък грим, бюти трикчета, идеи как да разчупим очната линия или с какво да сменим нюд червилото - неща, които никога не омръзват. 


Beauty Trend Report: Перленият поглед на Dior Resort 2022


Взимаме за пример неотдавнашна публикация на френския гримьор Сесил Паравин: сенки с лъскаво покритие и синьо-зелен градиент; или акаунта на британката Мона Лийн, чиито фантастични визии озаряват лицето моментално. Разказваме за най-креативните гримьори в бранша, които ние следваме отдавна, а вие трябва да последвате моментално, защото вдъхновяват и образоват на така любимата ни тема - макиаж. 

Марсело Гутиерес
@marcelogutierrez

Марсело Гутиерес е роден в Колумбия и когато е на пет години семейството му се премества в САЩ със статут на бежанци. Днес той е успешен художник и режисьор, а страстта му към грима започва със създаването на негови собствени необичайни визии за партита в Ню Йорк.

Гутиерес решава да не следва традиционния път за развитие като по-опитен майстор в бранша: вместо това той веднага започва да си сътрудничи с изключителни художници, включително фотографите Петра Колинс и Ренел Медрано. С Ренел Гутиерес заснема едно от най-значимите произведения в кариерата си - рекламна кампания за колекция на Calvin Klein, създадена от Херън Престън, чиито лица са рапърът Lil Nas, моделът Ашли Греъм и други готини известни хора. За гримьора това е "моментът на признанието“.

Гутиерес се вдъхновява от екзотични култури и от поп естетиката, но в същото време винаги се стреми да подчертае индивидуалността на всеки от клиентите си (включително модела Палома Елсесер и певицата Троя Сиван). Гримът за него не е нищо повече от инструмент за себеизразяване. "Харесва ми идеята за грима като отражение на вътрешното състояние и емоциите на човек в даден период от живота му - как той иска да изглежда и какво се стреми да привлече са две много сходни неща."

Мона Лийн
@monaleannemakeup

Мона Лийн, която ни е от любимите, е израснала в английския град Рединг; като дете любимото й занимание е да се гримира и то по много шантави начини. "Обичам лицата“, казва тя. "Всеки човек е уникален и като гримьор винаги ми доставя голямо удоволствие да работя от нулата."

Тя прекарва четири години като асистент на легендата на бюти индустрията Пат Макграт, след което се отделя и започва да работи за себе си. Портфолиото на Лийн включва работа с музиканти като Shygirl и Little Mix и марки като Vivienne Westwood. Тя винаги се стреми да разшири традиционните идеи за грим и създава фантастични визии с кристали и много цветове. "За мен гримът означава свобода на изразяване, той е форма на идентичност“, добавя тя. "Може да работи чудесно и като терапия."

Даниел Сьолстрьом
@daniel_s_makeup

Даниел Сьолстрьом, родом от Швеция, експериментира с грима през целия си живот, превръщайки се в свръхестествени същества и опитвайки различни субкултури, докато един ден е пленен от естетиката на лондонските партита. "Цял живот се занимавам с драг състезания и винаги съм бил изумен как човек може да промени алхимията на тялото си само с грим и буквално да станете друг човек“, казва той.

Сьолстьорм работи с големи индустриални звезди като Кейт Мос и Наоми Кембъл, както и с марки като Saint Laurent и Vetements. "За мен красотата е на преден план във всичко“, казва гримьорът относно принципите на своята работа. "Това не означава търговски подход: някой може да изглежда красиво с червени контактни лещи или кървави сълзи."


Еволюция на вечността: гримът "котешко" око


Еми Драме

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.