Beauty Trend Report: 5 съвета как да се гримираме в неоново

Beauty Trend Report: 5 съвета как да се гримираме в неоново

Неоновата красота има своя бляскав момент и той е тук и сега! Миналата седмица Селена Гомес качи сника в Instagram с жесток неонов коралов грим, който струи от вътрешните ъгли на очите по същия начин, по който моделите на Off-White за есенната Ready-to-Wear колекция са гримирани. Е, така ще се гримираме и ние! 


Beauty Trend Report: Перленият поглед на Dior Resort 2022


Специалното върху лицата на моделите на  Off-White, където неонът заема централно място, е фактът, че дамите са гримирани със специално изработени за целта моливи в портокалово-оранжев и турско-син цвят. Фримьорът Морган Мартини провежда своеобразен мастър клас за това как да се работи с графично неоново око по необичаен, модерен начин, който сумираме накратко надолу:

"Името на шоуто беше Laboratory of Fun, което моментално ме наведе към цветни идеи за грим, а Върджил искаше определено силно око“, разказва Мартини. "Неонът е като да прикачиш фенерче на лицето или както в този случай очите си. Важно беше погледите на моделите да отразяват един вид себеизразяване, който може да подхожда на всеки, независимо от пола или възрастта."

1. По-малкото е повече

"Първяит ми съвет е неонът да се използва пестеливо. Няма нужда да полудяваме. Не исках нищо, което да отнеме от действителния външен вид на момичетата - само малък детайл, пръска цвят - малко във вътрешния ъгъл на окото или тънка очна линия, които имат силно въздействие и това ми харесва."

2. Графика!

"Идеята за тези графични елементи идва директно от колекцията. Те носят модерно и готиното в грима - дори не се чувстват като грим, а по-скоро като аксесоар за окото. За да създам тези визии, използвах тиксо и молив. Изобщо не е толкова трудно - просто трябва да поставите лентата правилно. Всичко това създава незабавно модерно и креативно усещане и има способността да бъде едновременно смело и фино. Хубаво е да се заиграете с нещата, да промените нещо и да проучите други начини за използване на тиксото."

3. Избягвайте линията на миглите

"Уверете се, че гримът не попада в линията на долните и горните мигли. Можете да използвате тънък памучен тампон, потопен в мицеларна вода, за да почистите грешките след нанасяне."

4. Keep it simple!

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.