Следва

Най-интересните тоалети на вечерята amfAR в Кан

Taste Sofia: Изящният уют на "Щастливеца"

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

Food преди 2 години

"Щастливеца" е заведение, което обожаваме от 23 години... За нас в света на удоволствията няма по-магическа храна от автентично българската, която ни кара да изпитваме гордост, сладост и нежност всеки път, когато пред нас сервират ароматните ястия, сътворени с любов към изконно българското. Обстановката, уютът, атмосферата на този ресторант, създаден за Щастливи хора, са вдъхновени едновременно от личното и националното: индивидуалната перспектива идва от фигурата на забележителния Алеко Константиов - аристократ, бунтар и бохем, освен колосална литературна фигура.  


SoulFood - храна за щастливи души / "Щастливеца" - Сан Стефано Плаза


Движещата сила на екипа на "Щастливеца" са сезоните. Спазвайки българските рецепти, ползвайки български сезонни продукти и ценейки високо качеството, храната в "Щастливеца" е като мелодия - лека, завладяваща, омайна. "Ние сме от хората, които високо ценят родните производители. Купуваме месо само от български ферми, сами правим кълцаните си меса, наденички, кайма, мезета дори, така че да гарантираме, че получаваме най-доброто. Изключително важно е да знаем какво има в нашата храна", разказва Сидония Радева, главен готвач в "Щастливеца", носител на титлата Master Chef, феноменален кулинарен концептуалист. 

Вкусът и сърцатата философия ни карат да се връщаме отново и отново тук. Българската кухня е на почит, родният вкус прегръща сетивата, а "Щастливеца" прави така, че даровете от природата стигат до нас като градско бижу, което не се уморяваме да споделяме с приятели. 

Подаряваме на един от вас едно такова бижу в разгара на софийското лято. За да хапнете на съседната маса до нас, в "Щастливеца", и да се потопите в най-вкусната реалност, участвайте в Инстаграм играта ни за ваучер на стойност 80 лв, като отбележите поне три от най-бохемските и свободни души, които познавате, за да споделите с тях добрата храна в най-емоционалния й вид. Победителя обявяваме на 28 юли 2021, сряда, а дотогава, прочитаме нещо от Алеко и се радваме,че София има ТАКОВА място...  

 


10 причини да обичаме "Щастливеца"


Локациите на Щастието са:

София, бул. „Витоша“ 27, телефон за резервации 02 441 1155

София, ул. „Сан Стефано“ 22, телефон за резервации 02 441 3344

Велико Търново, ул. „Стефан Стамболов“ 79, телефон за резервации 062 600 656

Стара Загора, ул. ул. "Хан Аспарух" 30, телефон за резервации 042 919 494

Единственото друго място, с което сме готови да разнообразим менюто си, е Constantinoff RestoBar, създаден от екипа на "Щастливеца" със също толкова любов, смисъл и грижа, разказваме за него ТУК.

More Food